Bakiad'den Kosgeb İşbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Bartın Aktif İş Adamları Derneği Başkanı Birol Dikyurt, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceklerini bildirildi.

Dikyurt, KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, yöresel değerlerin küresel marka haline gelebilmesi yolunda KOSGEB'i ve desteklerini önemsediklerini söyledi.

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi adına inovasyon projelerinin çoğalmasını istediklerini belirten Dikyurt, şöyle devam etti:

''Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak başarı düzeylerini arttırmak amacıyla KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceğiz. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmak, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları sağlamak amacıyla eylül ayında başlayacağımız eğitim için verilen katkı için teşekkür ediyoruz.''

Akyön de 4 kişilik teknik kadroyla işletmelere destek vererek faaliyetleri sürdürdüklerini belirterek, ''Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması amacıyla girişimcilik destek programına önem verdik. Bu programda işletme kuruluş desteği olarak 30 bin lira hibe, 70 bin lira da geri ödemeli sabit yatırım desteği olarak 100 bin liralık destek bulunmaktadır. KOSGEB olarak daha çok işletme ve KOBİ'ye destek vererek faydalı olmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda ilçe ve beldelerde de tanıtım faaliyetlerine başlayacağız'' diye konuştu.
Kaynak: AA