Vezirağa Su Kemerlerine Koruma Kalkanı

Konak Belediye Meclisi Vezirağa Su Kemerlerinin restorasyonu için düğmeye bastı.

Vezirağa Su Kemerlerine Koruma Kalkanı
İhtisas komisyonlarına gönderilen çalışmanın ardından proje hızlı bir şekilde yaşama geçirilmesiyle yeni bir cazibe merkezi oluşturulması planlanıyor. Buca civarındaki pınar sularını İzmir’e taşımak amacıyla İ.Ö. 4. yüzyılda inşaat edilen ve o tarihten bugüne kadar bir bölümünün ayakta kaldığı Vezirağa Su Kemerlerinin restorasyonu için düğmeye basıldı. Rölevesi ve restorasyon projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderilerek onayının ardından çalışmalar hızlı bir şekilde başlatılacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yüz yıllar önce o günün teknikleri ile inşaat edilmiş olan su kemerlerinin kalan bölümünün kurtarılması ve gelecek kuşakları aktarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Su kemerleri projesinin yaşama geçirilmesiyle birlikte Yeşildere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı içindeki çalışmalar ile bir bütünlük sağlanacağını belirten Başkan Tartan,” Yüz yılların bakımsızlığı sona erecek, kent yeni bir cazibe merkezi kazanacak” dedi.

Konunun Konak Belediye Meclisinde değerlendirildiğini, imar, kentsel dönüşüm, kültür değerleri koruma ve turizm komisyonlarına havale edildiğine değinen Başkan Tartan, komisyonların bu konuda titiz bir çalışma sürdürdüğünü sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA