Terör Kurbanı, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gaziantep’te PKK’lı teröristlerin bayramın ikinci gününü düzenlediği bombalı terör saldırısında yaralanmasının ardından verdiği 10 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan Yaşar Bayram, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Terör Kurbanı, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yaşar Bayram'ın cenazesi, ambulansla 16 saatlik bir yolculuğun ardından Kastamonu’ya getirildi.

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morgundan naaşı alınan Bayram, ilk olarak evinin önüne getirildi.

Türk bayraklarıyla donatılan evinin önünde sevenleri tarafından karşılanırken Yaşar Bayram'ın yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Aile yakınlarının güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, şehidin oğlu Çağrı Bayram ise, babasının tabutuna son kez baktı

Anne Mahiye Bayram, "Ciğerim Yanıyor. Sen böyle mi gelecektin" diyerek feryat etti. Daha sonra evinin önünden alınan Yaşar Bayram için Kastamonu İl Özel İdaresi binası önünde tören düzenlendi.

Terör kurbanı Bayram'ın annesi Mahiye, eşi Özlem, oğulları Çağrı ve Kürşat ile kızı Kübra ve bacanağı Ali Şanlı ile yakınları ve sevenleri, Türk bayrağına örtülü tabuta sarılarak ağladı. Cenaze törenine katılan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Bayram'ın annesine başsağlığı dilerken, şehit yakınları, “Geride aslan gibi iki evladımız daha var. Bunları da vatana şehit edeceğiz” dedi

Terör kurbanı Bayram'ın sevenleri de, “Bunu yapanlar insan olamaz. Elleri kırılsın” diyerek gözyaşı dökerken, bu esnada Vali Erdoğan Bektaş ise, acılı aileye, “Bu acılar bir gün bitecek. Onlar günlerini her zaman görüyor, göreceklerde. Bunda bir sorun yok. Ama biz bu acıyı yaşayacağız” dedi.

“Bunu yapanların elleri kırılsın. Türk’üz, yıkılmadık, ayaktayız” şeklinde şehidin bir yakını isyan ederken Vali Bektaş ise, “Onların zaten elleri her gün kırılıyor ve de kırılmaya devam edecek” şeklinde konuştu. Vali Bektaş, “Bunun adı kör terördür. Bu olayın başka bir açıklaması yok” dedi.

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ise, Ramazan Bayramında ortalığı kan gölüne çeviren teröristlere, bunlara yataklık yapanlara, bir şekilde onlarla temasta olanlara, iç mihraklara, dış mihraklara lanet okudu.

Şehidin cenazesi salavatlar eşliğinde Çengeller Köprüsü önünden başlayarak, Nasrullah Camisi'ne kadar omuzlarda getirildi.

Şehit Yaşar Bayram’ın cenaze namazını ise Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker kıldırdı. Şehidin naaşı daha sonra Ahmet Dede Mezarlığına getirilerek, burada aile kabristanlığında defnedildi .
Kaynak: İHA