Taş Karikatür Dergisi 5 Yaşında

Sakarya’da yaşayan usta karikatürist Osman Suroğlu’nun Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Taş Karikatür Dergisi 5. yaşını geride bıraktı.

Taş Karikatür Dergisi 5 Yaşında
2007 yılında yayın hayatına başlayan Taş Karikatür Dergisi çıkardığı 35. sayısı ile 5. Yaşına girdi. Sakarya’da yaşayan ödüllü karikatürist Osman Suroğlu’nun Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı dergi, geride bıraktığı 5 yıl içerisinde sayısız genç isme karikatür sanatındaki güzellikleri sergileme imkanı verildi.

Şimdiye kadar yüzden fazla amatör karikatüriste sayfalarını açan taş karikatür dergisinde onlarca yazarında yazıları yayımlandı. Dergi ‘Ramazan’ dosya konusu ile çıkardığı ve Ramazan Ayının işlendiği 35. sayısında; yine amatör ve profesyonel çizimlere yer verdi.

Derginin tam 5 yıldır ayakta durmasının; derginin dinamik ve genç çizerleri ile Büyükşehir Belediyesinin desteği sayesinde mümkün olduğunu ifade eden Taş Karikatür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Osman Suroğlu, ilk başlarda büyük bir cesaret işi gibi gelen karikatür dergiciliğinde 5. Yıla girmiş olmanın hazzını yaşadıklarını söyledi.

Suroğlu, “Dergimiz kuruluş yılı olan 2007’den beri sürekli olarak karikatür sanatına gönül vermiş genç ve amatör kardeşlerimizin samimi destekleri ile okuyucusuna merhaba demektedir. Sakarya Büyükşehir Belediyemizin bize bu alanda verdiği sponsorluk desteğine gerçekten sonsuz kez minnettarız. Sakarya’da karikatür sanatını garip halinden kurtararak görünür kılan çizer arkadaşlarıma ve Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Derginin son sayısında Mahmut Yılmaz, Nurdan Meral, Cemal Toprak, Selahattin Çelikkol, Zafer Aydın, Tahsin Korkmaz, Beytullah Yıldırım, Can Aydın, Enes Dülger, Yusuf İşgüzar, Hakan Birkol, Merve Şenoğlu, Sevdiye Cerrahoğlu, Beyza Turan, Saltık Özsar, Şamil Kayar, Ayşe Baytar, Merve Çınar, Murat Ay, Şeyma Nur, Melis Kurt, Okan Kocabıyık ve Yiğit Çiftçi çizgileri ile yer alırken; Nurdsan Vural ise yazılarıyla dergiye renk kattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (SAMEK) öğrenim gören karikatüristler tarafından yayıma hazırlanan dergiye Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yayın standlarından ücretsiz olarak ulaşabilir .
Kaynak: İHA