İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla İstanbul Valiliği tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde resepsiyon verildi.

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu
Sanat, siyaset, iş ve yargı camiasından pek çok ünlü ismin katıldığı gecenin sonunda gökyüzü, atılan havai fişeklerle aydınlandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük gücünün birlik ve dirlikten geçtiğini vurguladı.

İstanbul Valiliği tarafından verilen resepsiyon, birçok ünlü ismi bir araya getirdi. Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun ev sahipliğini yaptığı geceye İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birçok askeri yetkili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasının eski savcısı Zekeriya Öz, İşadamı Haluk Ulusoy, Sanatçı Ali Rıza Binboğa, Nihat Doğan, çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı.

Havai fişek gösterisinin yapıldığı gecede Sanatçı Bedirhan Gökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yazmış olduğu şiiri davetlilere okudu. Şiir davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Vali Mutlu, “Atatürk’ün önderliğinde çelikleşen bir yumruk ve iman abidesi bir ruh olan milletimiz düşmanı kahredici yumruğuyla boğmuş, büyük ordumuzla bizlere hür ve cennet bir vatan emanet etmiştir. Bu gün bu emaneti canımızla, ruhumuzla korumak ve güçlendirmek için çalışıyoruz. En büyük gücümüzün birliğimizden, dirliğimizden geçtiğini biliyoruz. Bu akşam cennetten bir bahçe gibi bize yüce Allah’tan armağan olan aziz İstanbul’da birlik ruhunu sizlerin katılımıyla en derin suretle hissediyoruz.” diye konuştu.

“Yapacağımız tek şey daha fazla birbirimizi sevmek.” diyen Mutlu, “İstanbulumuzun, milletimizin gurur gününü, zafer gününü bu dileklerle kutluyorum. Bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu gün bu emaneti canımızla, ruhumuzla korumak ve güçlendirmek için çalışıyoruz. En büyük gücümüzün birliğimizden, dirliğimizden geçtiğini biliyoruz. Bu akşam cennetten bir bahçe gibi yüce Allah’tan armağan olan aziz İstanbul’da bu birlik ruhunu sizlerin katılımıyla en derin suretle hissediyoruz.” ifadelerini kullandı .