CHP'lilerden Balyoz Sanıklarına Destek

Balyoz davasına izleyici olarak katılan ve sanıklara destek veren CHP milletvekilleri, duruşmayı izledikten sonra basın açıklaması yaptı.

CHP'lilerden Balyoz Sanıklarına Destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, mahkemeyi suçlayıcı ağır ifadeler kullandı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'li milletvekilleri Fatma Nur Serter, Mahmut Tanal, Kadir Gökmen Öğüt, İlhan Cihaner, Birgül Ayman Güler, İstanbul CHP il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul İl yönetiminde bulunan çok sayıda yönetici Balyoz davasının bugünkü duruşmasını izledi. Duruşmanın ardından CHP'li heyet basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Bülent Tezcan, Balyoz davasının yapıldığı duruşma salonunda hukuksuzluğun devam ettiğini öne sürdü. Yargılamayı yapan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ni hedef alan Tezcan, "Bu bir mahkeme değil, bu yüz yıl sonra yaşadığımız bir Nemrut Mustafa divanından başka bir şey değildir. Yaşanan tamamen 21. yüzyılda Nemrut Mustafa divanının bir taklidi, bir devamıdır. Yüzyıl önce de aynı şekilde, işgal kuvvetlerinin talimatıyla kurulup sadrazamın talimatıyla karar veren Nemrut Mustafa mahkemesi, Anadolu'da millicileri daha önce hukuku tanımadan idam etmişti. Görülen o ki, aynı oyun bir kere daha, hem de aynı şekilde Sadrazam emri ile kurulmuş bir Nemrut Mustafa mahkemesinde oynanıyor." diye konuştu.

Bülent Tezcan, "Yapılanlara baktığımızda, uygulamaları şu ana kadar takip ettiğimizde bir şey görüyoruz ki ortada hukuk yoktur. Ortada, üniformalı bir mahkeme vardır. Adalet cübbesini çıkarmış, hukuk cübbesini çıkarmış, AKP üniformasını giymiş ve bu şekilde yargılama oyunu oynamaya çalışan bir mahkeme vardır." dedi.

İzledikleri Balyoz davasında sanıkların feryat ettiğini belirten Tezcan, "Sadece bir şey istiyorlar. Hukuk istiyorlar. Deliller tartışılsın istiyorlar. Bütün dünyanın gözü önünde hukukun bu kadar ihlal edilmesine feryatlarını dile getiriyorlar." ifadesini kullandı.

Gelinen aşamada mahkemenin, meşruiyetini yitirdiğini iddia eden Tezcan, "Hatay'da daha iki gün önce gördük. Özgür Suriye ordusunun militanlarına misafirhaneler açılıyor. Özgür Suriye ordusunun militanları, eğitim kamplarında, misafirhanelerde eğitilip ağırlanıyor. Özgür Türk ordusunun subayları esir kamplarında, Silivri toplama kamplarında. Türkiye'nin 2012'deki gerçeği maalesef budur." şeklinde konuştu .