SP'ne Üye Bir Grup Son Zamanlarda Meydana Gelen Terör Olaylarını Protesto Etti

Saadet Partisi'ne üye bir grup son zamanlarda meydana gelen terör olaylarını protesto etti.

5 Ocak Meydanı'nda Kemeraltı Camisi yanında toplanan grup adına konuşan Saadet Partisi Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Beyaz, Allah'ın Müslüman toplulukların arasına ilahi bir lütuf olarak ''İslam Kardeşliği''i bahşettiğini belirtti.

Terörle mücadelede ağır bedeller ödeyen Türkiye'de son yıllarda meydana gelen terör olaylarında çok sayıda sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Beyaz, son günlerde tekrar yoğunlaşan ve terör eylemi olarak yapılan hain hain saldırılarda şehit edilen vatandaşlara ve terör olaylarında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Beyaz, ülkede dost bilinen sözde müttefiklerin, terörün baş hamisi olduğu gerçeğini anlamadan terörü yok etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ''Bu toprakların mayasını oluşturan kardeşlik ve ümmet olma bilinci, kötü güçlerin içimize yerleştirdiği kavmiyetçilik ve tefrika dinamitleriyle yok edilmek istenmektedir. Yıllardır bu milletinin aziz evlatlarını sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diyerek kırdıranlar artık fark gözetmeksizin milletimiz hedef tahtasına oturtmuştur'' diye konuştu.

Çözümün yeni devletler kurmak ve yeni parçalar ihdas etmek olmadığını kaydeden Beyaz şunları kaydetti:

''Çözüm bir bütün içinde hep beraber saadet kurmaktır. Güneydoğu ve doğu meselesinin çözümünde ne ''Federasyon'' ne ''Ayrı devlet'' kimseye fayda getirmez. Tek çare ve çözüm yolu her zaman söylediğimiz ve gayretlerimizin gayesi olan İslam Birliği'nin kurulmasıdır. Müslümanlar arasındaki kardeşliğin pekiştirilmesi en mühim çözüm kaynağıdır. Çözümün en güçlü iradesiyle İslam kardeşliği temelinden yola çıkan İslami damardır. Şüphesiz Kürtler de bu bölgenin İslam Coğrafyası ve İslam dünyasının şerefli bir kavmi ve parçasıdır.''

Açıklamanın ardından grup, son günlerde terör olaylarında hayatını kaybeden asker ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA