Kıbrıslı Mücahitler Başkan Dündar’ı Ziyaret Etti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmetçik Belediyesi Mücahit Komutanlar Derneği üyelerini ağırladı.

Kıbrıslı Mücahitler Başkan Dündar’ı Ziyaret Etti
Osmangazi Belediyesinin 2003 yılında kardeş şehir protokolü imzaladığı, KKTC Mehmetçik Belediyesi Mücahit Komutanlar Derneği üyeleri,Başkan Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. 22 kişilik bir heyetle Bursa’ya gelen Mücahit Komutanlar Derneği Genel başkanı GözkamaşErgüneş, kendileri ile yakından ilgilenen Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

3 kıtada hüküm süren Osmanlıya başkentlik yapmış Bursa’yı ilk kez ziyaret ettiklerini söyleyen Ergüneş, “Bizler, Kıbrıs’ın kurulup yaşatılmasında çok zor görevler üstlendik. Dernek üyeleri olarak Osmanlıya başkentlik yapmış, tarihi ve kültürel miras açısından son derece zengin olan Bursa’yı gezip görme fırsatı bulduk. Bizlere bu fırsatı sunup ilk kez geldiğimiz Bursa’da bizlere gösterdiğiniz konukseverlik için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuklarını Ördekli Kültür Merkezinde kabul eden Başkan Mustafa Dündar’da, bu tür ziyaretlerin kardeşlik duygularının gelişip pekişmesinde büyük katkısı olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Dündar, “Sizleri aramızda görmek bizleri de son derece mutlu etti. Bu tür ziyaretler, var olan kardeşlik duygularının gelişmesinde büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Oldukça sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmelerin ardından, konuk heyette yer alan Mehmetçik Belediye başkanı Beyazıt Adalıer, kardeş şehir protokolü imzaladıkları Osmangazi Belediyesi’nin davetlisi olarak geldikleri Bursa’da, kendilerini ağırlayan Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Genç Mücahitler Derneği üyeleri ile, Magosa Türk Mukavemet Teşkilat (TMT) Başkanının da yer aldığı heyet, daha sonra Başkan Dündar ile birlikte Ördekli Kültür Merkezi’nde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA