Foça Belediyesi’nden Mersin’deki Şehit Ailesine Ziyaret
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve belediye meclis üyeleri, İzmir Foça’daki PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan kahraman Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in İçel’in Erdemli ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, “Ülkemizde bu tür olayların yaşanması bizleri çok üzüyor. Foça’da daha önce hiç bu şekilde bir olay gerçekleşmemişti. Hiç beklemediğimiz bir olaydı. Ne yazık ki iki tane gencimizi şehit verdik. Onlar artık Foça’nın da evlatları, Foça artık onların ailesinin de memleketidir” dedi.
Belediye olarak şehit ailelerinin yardımda bulunmak istediklerini ifade eden Demirağ, “Meclis toplantılarımızda da bunu gündeme getiriyoruz. Foça’da şehitlerimizin adlarının yaşatılması içinde bir çalışmamız olacak. Şehit ailelerimizin her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.
Daha sonra şehidin mezarına giden grup burada dualar okudu. Şehidin Babası Cengizhan Özmen ise, “Oğlum ölmedi. Peygamber ocağından Peygamber kucağına gitti. O daha çok gençti. 26 yaşındaydı. Cenab-ı Allah bize şehit ailesi olmayı hak görmüştür. Yapacak bir şey yok. Tüm Foça halkına, bütün herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Şehit kardeşleri Durmuş ve Samet Özmen de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyaretlere CHP Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz'da katıldı