Dikili-Kabakum-Salihleraltı Yolu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Dikili İlçesinde yıllardır bozuk durumda olması nedeniyle yöre halkının tepkisine neden olan ve ilgili makamlara yapılan tüm müracaatlara karşın bir türlü onarımı gerçekleştirilemiyen Dikili-Kabakum-Salihleraltı yolunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Dikili-Kabakum-Salihleraltı Yolu
TBMM Başkanlığına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren MHP’li Tanrıkulu, 'Yılan Hikayesi' olarak nitelendirdiği Dikili-Kabakum-Salihleraltı Yolu'nun onarılmasını istedi. Tanrıkulu, "İzmir’e müteahhit dostu pahalı projeler vaat edenler, 12 kilometrelik yolu yapamadıktan sonra, bu sözlerinin İzmirliler için pek de anlamı kalmıyor" dedi

Tanrıkulu, önergesinde; Dikili-Kabakum-Salihleraltı sahil yolunun kış aylarında meydana gelen yağış ve taşkınlar neticesinde uzun yıllardan bu yana kullanılmaz durumda olduğuna dikkat çekti.

2010 yılından bu yana çözümsüzlük içinde bekleyen bu yolun yaklaşık 20 bin yazlık konuta ve burada yaşayan vatandaşımıza, ticarî yolcu taşıması yapan şehir içi minibüslere, bölgeye mal ve hizmet sevki yapan işletmelere ait araçlara hizmet verdiğini belirten Tanrıkulu, şu ifadelere yer verdi: "TBMM 23. Dönemde; gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, İzmir Valiliği’nin gereği için hem Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne, hem de İl Özel İdaresi’ne yazılı talimatta bulunmuştur. Ancak 2010 yılından bu yana Dikili Kaymakamlığı, İzmir Valiliği, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nin konuyu çözümleyecekleri yönünde yazılı beyanları ile 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde mevcut Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanının bölgeye yolun yapılacağı yönünde vaadi de bu yolu yaptıramamıştır.Bu yolun yapımı için yerel yöneticiler tarafından bölgede oturan vatandaşlarımızdan konut başına 50-100’er TL katkıda bulunmaları dahi teklif edilmiş olup, bu konunun çözümlenmesinin neden bu kadar geciktirildiğinin nedenlerini TBMM’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’na vermiş olduğum yazılı soru önergemle öğrenmek istiyorum.Çünkü, 2012 yazının bitmekte olduğu şu günlerde adı geçen yol halen 2010 yılındaki vaziyette olup yolu kullanan bölge vatandaşlarımızın mağduriyeti artarak devam etmektedir."

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Söz konusu yolun bu yıl içinde yapılmasını talep eden Tanrıkulu, Bakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti: "TBMM 23. Dönemde; gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, İzmir Valiliği’nin gereği için hem Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne, hem de İl Özel İdaresi’ne yazılı talimatta bulunmasına rağmen bu yol 2010 yılından bu yana neden yapılmamıştır? Vatandaşımızın halen mağduriyet yaşamasına neden göz yumulmaktadır?, İzmir Valiliği’nin Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne Dikili-Kabakum-Salihleraltı sahil yolunun yapımı için 2010 yılında yazmış olduğu yazının ardından, bugüne kadar hangi tarihte hangi işlemler yapılmış ve sonucu ne olmuştur?, 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde tarafınızdan da bölgeye yolun yapılacağı yönünde vaatte bulunulmasına rağmen, bu vaadiniz neden yerine getirilmemiştir?, Dikili-Kabakum-Salihleraltı sahil yolu hangi tarihte yapılacak olup, bu konu ile ilgili vermiş olduğum yazılı önergemden sonra hangi işlemler yapılacaktır?, 12 Km. bozuk sathi kaplama asfalt özelliğindeki bu yol ile birlikte, İzmir-Çanakkale Devlet Karayoluna bağlantıyı sağlayan 2 adet yaklaşık 3 km uzunluğundaki bağlantı yolları da yapılacak mıdır? "
Kaynak: İHA