CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Açıklama Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kılıçdaroğlu’nun Malatya ziyaretinde görkemli karşılanmasını tebrik ederken, partiden ihraç edilen bir üyenin basın açıklamasını da tenkit etti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Açıklama Yaptı
Parti binasında basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 Ağustos günü Malatya’da olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Malatya il örgütümüzün her bireyinin önemli katkılarıyla Sayın Genel Başkanımız olağanüstü görkemli bir şekilde,yüzlerce araç ve binlerce kişi ile bir insan seli ile Kömürhan köprüsünde karşılanmış ve daha sonra Hasançelebi beldesinde, Güzelyurt beldesinde katılımın çok yüksek olduğu mitingler düzenlenmiş ve devamında yine muhteşem bir katılımın olduğu Hekimhan Ceviz Maden Kültür Festivalinde Malatyalılarla buluşmuş kucaklaşmıştır. Programın başından sonuna kadar olağanüstü başarılı bir organizasyona il örgütümüz imza atmıştır ve Genel Başkanımız bu başarımızı kutlayarak çok memnun bir şekilde ilimizden ayrılmıştır.”

Bu arada Sayın Genel Başkanın Malatya’ya gelişinden bir gün önce birkaç partilinin de katıldığı bir açıklama yapıldığını anlatan Kiraz, şunları söyledi: "Bu açıklamanın zamanlaması manidardır, anlamlıdır.Açıklamayı yapan ve destek veren kişiler tamamen art niyetli olarak, Sayın Genel Başkanımızın Malatya program ve karşılamasını provoke etmek, görkemli olan karşılamaya ve programlara katılımı azaltmak, amacıyla bu açıklamayı yapmışlardır ve devamında katılımı azaltmak amacıyla yine çeşitli çalışmalar gerçekleştirmişlerdir.”

Enver Kiraz, bunların partide hizip çıkarmak isteyenler olduğunu belirtereksözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kişilere en güzel cevabı bir tokat gibi karşılamaya gelen binlerce kişi vermiştir. Bu kişilerin de bu olağanüstü başarı ve organizasyon karşısında yüzlerinin kızarmış olduğunu düşünüyorum. Fakat bu kişiler eski alışkanlıklarını devam ettiriyorlar. Parti içerisinde hizip anlayışını devam ettiriyorlar. Partimiz uzun süre bu hizip anlayışından çok çekti. Bu yüzden bütün üyelerimiz, seçmenlerimiz bu anlayışı ısrarla reddediyor. Partide kavga istemiyorlar." Bu bilinçle nerede bir sorun, bir sıkıntı varsa önce CHP İl Örgütünün orada olduğunu anlatan Kiraz, "Sayın Milletvekilimiz Veli Ağbaba olağanüstü performansı ile Malatya’da her kişinin derdine ortak olmak için gitmedik yer, sıkılmadık el bırakmıyor" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA