Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız, bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız'' dedi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı ' nın yeni binasını hizmete açan Kılıçdaroğlu , ulusal kurtuluş savaşının Afyonkarahisar ' dan başladığını belirterek , Afyonkarahisarlıların zafer bayramını kutladı .

Türk halkının hiçbir zaman savaş istemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu , Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ' ün , ' ' Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir ' ' dediğini anımsattı .

Türkiye ' nin , ' ' Komşularla sıfır sorun ' ' politikasından , neredeyse savaşın eşiğine geldiğini savunan Kılıçdaroğlu , şöyle devam etti :

' ' Malatya Kürecik ' e bir savunma kalkanı kurdular , milletvekilleri giremiyor oraya . Dün Hatay ' da bir kampa bizim milletvekillerimiz giremedi . O toprak Türkiye Cumhuriyeti ' nin toprağı mı yoksa AKP ' nin birilerine peşkeş çektiği bir toprak mı - Böyle anlayış olabilir mi - Sıfır terörle aldılar , geldiğimiz noktaya bakın . Şu anda Türkiye ' de bir hükümet boşluğu var . Olayları yönetemiyor . Ama kaygı ve endişeye gerek yok . Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız , bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız . Sayın Başbakan ' a soruyorum ; o kamplarda neler yapılıyor . ' '

Kılıçdaroğlu , terör konusunda hükümetin ' ' Beceriksiz ' ' olduğunu ileri sürerek , ' ' Bu hükümet terörü çözemez . Kapasitesi de yok , çapı da yok , bilinci de yok ' ' ifadesini kullandı .

Hükümetin özgür iradesiyle karar veremediğini iddia eden Kılıçdaroğlu , ' ' Sayın Başbakan , egemen güçlerin Ortadoğu ' daki taşeronu olmaktan vazgeç . Bu halk Suriye ile savaş istemiyor ' ' dedi .

İl binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Kılıçdaroğlu , binanın , ' ' Gelip oturma yeri ' ' olmadığına değinerek , partililerden burada ülke sorunlarına çözüm üretmelerini istedi .

Kılıçdaroğlu , ' ' Partili arkadaşlarımdan bir isteğim daha var . Parti içinde kavga , dedikodu istemiyorum . Kavga , dedikodu yapacak kişilerin bu kapıdan içeri girmesini de istemiyorum ' ' diye konuştu .

Kılıçdaroğlu , herkesi CHP çatısı altında birleşmeye de davet etti .

Açılışın ardından Kılıçdaroğlu , partisinin il başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen ' ' Zafer Balosu ve Dayanışma Gecesi ' ' ne katıldı .

Kılıçdaroğlu , buradaki konuşmasında ise partililerden daha çok çalışmalarını ve iç çekişmelerden uzak durmalarını istedi .

Kemal Kılıçdaroğlu , ' ' Ben , bana düşen görevi yerine getiriyorum . Herkese düşen görev var . Sizler de çalışacaksınız . Bizim CHP ' de kötü bir hastalık var , bir birinin açığını arama . Yok öyle bir şey . Bazı yanlışlıklarımız eksikliklerimiz olabilir . Hatalardan ders alan yapıyı yeniden oluşturmalıyız . İktidar bize çok yakın , yeter ki iktidar için çalışalım ' ' dedi .

Kılıçdaroğlu , gecede partiye yeni katılanlara rozetlerini takarken , emeği geçenlere ise onur belgesi verdi .

Muhabir : Barış Gündoğan

Yayıncı : Murat Taydaş
Kaynak: AA