Başkan Gökçek, Güneypark Proje Alanını Gezdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in güneyinde yükselen yepyeni yaşam alanı Güneypark Kentsel Dönüşüm Proje alanını inceleyerek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Başkan Gökçek, Güneypark Proje Alanını Gezdi
Büyükşehir Belediyesi’nin, yepyeni yaşam alanları ortaya çıkarmak ve vatandaşların modern, lüks dairelerde oturması sağlamak amacıyla Başkent’in dört bir tarafında gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projelerinden biri olan ve yapımına başlanan Güneypark Kentsel Dönüşüm Proje alanına bürokratlarıyla birlikte Pazar günü çıkarma yapan Başkan Gökçek, yapılacak konutları da inceledi.

BAŞKENT’İN GÜNEYİNDE YÜKSELEN YILDIZ
TRT Genel Müdürlüğü ile komşu, Turan Güneş Bulvarı ve İmrahor Vadisi’ne cepheli, Mogan ve Eymir Gölü manzaralı 184 hektar alanı (1 milyon 850 metrekare) kapsayan projenin en yüksek yeri “Selçuklu Yıldızı” adı verilen 14 dönümlük tören alanından çevreyi inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Başkan Gökçek, bir süre buradaki havuz çalışmalarını inceledi. Daha sonra satış ofisi içerisinde oluşturulan örnek evleri de gezen ve proje maketini inceleyen Başkan Melih Gökçek, yapılacak konutlara ilişkin de ayrıntılı bilgi alarak, yapılacak ve yapılması gerekenlere ilişkin bürokratlarıyla bilgi alışverişinde bulundu. AY YILDIZ ŞEKLİNDE KULELER “Mühye 902 Parsel” olarak da bilinen Güneypark Projesi’ndeki inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgede 30 binin üzerinde vatandaşın yaşayacağı bir kent ortaya çıkacak. 8 bine yakın 120, 150, 200, 250 ve 270 metrekarelik modern ve lüks konutun üretileceği projenin en çok dikkat çeken bölümünü ise ay şeklinde inşa edilecek iki kule ile bunların ortasında yapılacak yıldız şeklindeki kule oluşturacak. Bu kulelerden birinin adı Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl olan “1923” diğerinin ise Cumhuriyet’in 100. yılı yani “2023” olacak

Kaynak: İHA