Ereğlili Mühendis Yiğit, Üç Yıl Önce Seminere Gittiği Çin'de Tanıştığı Cheung'la Dünyaevine Girdi

Ereğlili mühendis Şenol Yiğit, 3 yıl önce seminere gittiği Çin'de tanıştığı Nga Man Cheung'le dünyaevine girdi.

Çatalağzı beldesinde mühendis olarak çalışan Yiğit, 3 yıl önce seminerine gittiği Çin'de tanıştığı ve muhasebecilik yapan Nga Man Cheung'le internette görüşmeyi sürdürdü.

Bir süre sonra evlenmeye karar veren Yiğit ve Cheung, Türk örf ve adetlerine göre Ereğli ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen törenle evlendi. Çift pistte dans ederek, çifte telli oynadı.

Hayatının en mutlu gününü yaşadığını vurgulayan Çinli gelin Cheung, Türkiye'de yaşayacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Üç yıllık görüşmenin ardından evlilik kararı aldık. Hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Türk kültürüne alışmakta zorlanmadım. Her şey çok güzel'' dedi.

Şenol Yiğit de, Cheung'le tanıştıktan sonra ona aşık olduğunu, birbirlerini tanıdıktan sonra evlenme teklifinde bulunduğunu ve kabul etmesinin ardından memleketi Zonguldak'ta düğün yaptıklarını söyledi.

Düğün törenine Nga Man Cheung'un ailesi ve Hong Kong'ta bulunan arkadaşları da geldi. Yöresel oyunlara eşlik eden Çinliler düğün boyunca renkli görüntüler ortaya koydu.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA