Chp Lüleburgaz İlçe Başkanı Kayan: “Bu Toplum, Üzerinde Oynanan Bu Oyunu Görmüştür ve Harekete Geçmek Üzeredir”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “Emperyalistler ve içimizdeki işbirlikçileri ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar.

Chp Lüleburgaz İlçe Başkanı Kayan: “Bu Toplum, Üzerinde Oynanan Bu Oyunu Görmüştür ve Harekete Geçmek Üzeredir”
Fakat kendileri bu kanda boğulacaklardır. Bu toplum, üzerinde oynanan bu oyunu görmüştür ve harekete geçmek üzeredir” dedi.

Türkiye’nin büyük bir hızla kalkınmasının emperyalistleri rahatsız ettiğini öne süren Kayan, 30 Ağustos 1922’de emperyalistlerin 200 yıllık suikastinin sonlandırıldığını ve cumhuriyetin kurulup çağdaş yasaların birer birer hayata geçtiğini kaydetti.

Türk ekonomisinin 1920’lerde İsveç’in 3’te biri kadar olduğunu, şimdi ise İsveç’i fersah fersah geçtiğini ifade etti.

Kayan: “Kalkınmamızın bu şekilde hızlı gitmesi dünya egemenlerinin gözünden kaçmamıştır. Türkiye’yi eğer durduramazlarsa dünyaya örnek olacak bir devlet olacağız. Bu emperyalistleri rahatsız etmektedir. Gerek içinde bulunduğumuz Orta Doğu ülkeleri ve gerekse Orta Asya ülkelerinde bulunan enerji kaynaklarının gelirini ellerinde bulundurmak istemektedirler. Bunun için her şeyi göze alıyorlar. Kuzey Afrika ve Orta Doğudaki ülkelerin içlerinde kargaşa yaratarak yönetici ve yönetimlerini değiştirdiler. Yıllardan beri de bizimle uğraşmaktadırlar. İktidarları değiştirip iktidarlar kurmak istiyorlar” dedi.

Türkiye’de etnik, dini ve mezhepsel yağı kullanılarak halkı birbirine karıştırıldığını dile getiren kayan, “Türk toplumu bu oyuna 20’li yıllarda müsaade etmediği gibi bundan sonra da izin vermeyecektir. Emperyalistler ve içimizdeki işbirlikçileri ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar. Fakat kendileri bu kanda boğulacaklardır. Bu toplum, üzerinde oynanan bu oyunu görmüştür ve harekete geçmek üzeredir” diye konuştu.

Şehitlere rahmet, şehit ailelerine başsağlığı dileyen Kayan, Türk ulusunun uyanık olması gerektiğini dile getirdi .
Kaynak: İHA