Orman ve Su İşler Bakanı Eroğlu: Türkiye şahlanışa geçti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha önceki dönemlerde Afyonkarahisar'a 1 yılda yapılan yatırımın kat kat fazlasını 1 haftada yaptıklarını belirterek, ''Türkiye artık şahlanışa geçti'' dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar merkez Çıkrık Göleti ve sulaması, Beyyazı-Çıkrık taşkın koruma tesisleri ortak temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu yıl sonuna kadar baraj, gölet, sulama tesislerinin aralarında yer aldığı 300 tesisin açılışının yapılacağını, bunlardan 112'sinin büyük yatırım olduğunu ve Başbakan tarafından açılacağını belirti. Afyonkarahisar ilçe ve köylerine 5 günde 90 milyon lira tutarında duyulmamış bir yatırım için geldiklerini belirten Bakan Eroğlu, ''Afyonkarahisar'a 1 yılda yapılan yatırımlardan kat kat fazlasını bir haftada yapıyoruz. Türkiye artık şahlanışa geçti'' diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde bir göletin 15-20 yıl arasında ortalama 40 milyon liraya mal edildiğini, bugün ise aynı göletin 1 yılda ve 4 milyon lira maliyetle hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, bunun Türkiye'deki değişimin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin başında daha önceleri bir ''enflasyon canavarının'' var olduğunu, devlet gelirlerin büyük bölümünü dış borçları kapatmak için kullanıldığını dile getiren Eroğlu, ''Bugün ise IMF'ye borç kalmadı, vatandaşa olan KEY ödemeleri, Tasarruf Teşvik Fonu ödemeleri ödendi. Hortumlanan bankaların devlet teminatındaki borçlar ödendi. Artık gelen paralar vatandaşa hizmet olarak aktarılıyor. Başbakanımızın ustalık döneminde daha da büyük hizmetler, yatırımlar yapılacak'' ifadesini kullandı.

Çıkrık Göleti ve sulaması tesislerinin 2 milyon 800 bin liraya mal olacağı, basınçlı sistemle 300 dekar arazinin sulanmasıyla çiftçinin yıllık gelirini 350 bin lira arttıracağı bilgisini veren Bakan Eroğlu, Çıkrık ve Beyyazı beldeleri taşkın koruma inşaatının ise 1 milyon 150 bin liraya mal olacağını kaydetti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Türkiye'nin borcu nedeniyle yüzüne bakılmaz bir durumdayken, bugün güçlü ekonomisi nedeniyle parasının da pasaportunun da itibar gördüğünü belirterek, ''Ekonomi güçlenince, kasada para olunca, mahrum kalmış köylere dahi 4-5 milyon lira yarım gidiyor. Gölet olabilecek her yere gölet, sulama yapılabilecek her yere sulama, ağaçlandırılacak her alana ağaçlandırma yapılıyor. İşte güçlü Türkiye bu'' değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, butona basarak tesislerin temelini attı.

Bakan Eorğlu, daha sonra Çıkrık Belediyesi yeni hizmet binasının açılışı ile Bostanlı-Çiftlik Göleti ve sulaması tesisleri ve Bostanlı-Kozluca köyleri taşkın koruma tesisleri, temel atma törenlerine katıldı.

Sulama olmadan topraklardan fazla ürün almanın mümkün olmadığını dile geçiren Bakan Eroğlu, sulama sayesinde 4 ile 14 kat arasında fazla ürün almanın mümkün olduğunu belirtti.

Bakan Eroğlu, 3 milyon 632 bin lira maliyeti bulunan tesisin 1 yılda tamamlanacağını, bin 110 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu sistemle sulayacağını bildirerek, faaliyete geçmesiyle çiftçiye yıllık 820 bin lira gelir artışı sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Bostanlı köylüleri, Bakan Eroğlu'ndan yollarının yapılması, okul ve sağlık ocağı konularının takipçisi olmasını istedi.

Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, daha sonra butona basarak tesislerin temelini attı.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA