Sumbas İlçesinde Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Sumbas ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yaklaşık 120 hektar alanın zarar gördüğü yangında 3 işçi dumandan etkilendi, kamyonetin devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Köseli köyü Gençaliler mevkisinde öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Adana, Kahramanmaraş, Kadirli, Osmaniye, Feke, Aladağ, Kozan, Karaisalı ve Saimbeyli orman işletme müdürlüklerine bağlı 300 orman işçisi, 30 arozöz, 4 iş makinesi, 2 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile Kadirli ve Sumbas belediyeleri itfaiyeleri ile köylüler müdahale etti.

Yangın kısmi olarak kontrol altına alındı. Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ve Adana Orman Bölge Müdürü Zeki Temur yangın yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen Murat Kolutek, Adem Karakuş ve Şerafettin Arat isimli orman işçileri ambulanslarla Kadrili Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan, Arat ve Kolutek'in yapılan ilk müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 12 saat sonra kontrol altına alınan yangın sırasında Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğu öğrenilen Mustafa Dalga yönetimindeki 01 TN 050 plakalı kamyonet, yoldaki toprak kayması sonucu devrildi.

Kazada, Kadirli Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer ile Adana orman Bölge Müdürlüğü personeli Mustafa Türk ve Zekeriya Beydilli hafif yaralandı.

İşçilerin yoğun çabası sonucu araçtan çıkarılan yaralılar, Kadirli Devlet Hastanesi ve Özel Yedimart Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yetkililer, yangın soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve ilk belirlemelere göre yaklaşık 120 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Muhabir: Menderes Özat/Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA