Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşa hizmet götürürken, gelirini artırmayı da hedeflediklerini belrtti.

Bakan Eroğlu, Dinar'ın Çayüstü köyünde ''Çayüstü Göleti ve Sulaması'' tesisinin temel atma törenine katıldı.

Çayüstü köyünün 50 yıldır sulama tesisi beklediğini ifade eden Eroğlu, bu talebin kendisine iletilmesi üzerine söz verdiğini ve bugün bunu yerine getirmekten mutluluk duyduğunu bildirdi.

Çayüstü Göleti ve Sulaması Tesisleri'nin basınçlı su ile 5 bin 40 dekar arazinin sulamasını gerçekleştireceğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Projenin maliyeti 11 milyon 700 bin lira. Önceki hükümetler döneminde Afyonkarahisar'a yapılmayan yatırımı biz Çayüstü köyüne yapıyoruz. Tesislerin tamamlanarak hizmete girmesiyle, çiftçimizin gelirinde yıllık 3 milyon 300 bin lira artış bekliyoruz. Vatandaşa hizmet götürürken, gelirinin artmasını da hedefliyoruz. İşte hizmet budur. Köylere hizmet götürülmesi için de 7 milyar lira para ayrıldık, köyün yolları, suyu ve bekleyen bir çok hizmet bu sayede tamamlandı, yatırımlar da devam ediyor'' dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise daha önce bir çok ilçede kaymakamlık yaptığını, temeli atılan yatırımların yıllarca atıl kaldığını ve tamamlanamadığını ifade ederek, ''Artık temel atılırken, bitirilme tarihi sözü alınıyor ve o gün açılış yapılıyor. Türkiye büyük değişim içerisinde. Kışın buralara çok kar yağar, baharda da çok yağmur yağar. Artık kar ve yağmur suları boşa akmayacak, göletlerde biriktirilerek kullanılacak'' dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından protokol üyelerinin yanı sıra kürsüye davet ettiği köyün en yaşlısı ve en çok çocuk sahibi olan kişilerle birlikte butona basarak tesisin temelini attı.

Törenin ardından Eroğlu, Çayüstü köyünde 12 aileye, keneyle biyolojik mücadele amacıyla beç tavuğu dağıttı.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Yıprak köyüne geçerek Yıprak Göleti ve Sulaması tesisinin temel atma törenine katıldı.

Eroğlu, buradaki konuşmasında, Afyonkarahisar ve Dinar'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, hizmet yağmurunun devam ettiğini aktardı.

Türkiye'nin hızlı bir büyüme sürecinde olduğunu, güçlü Türkiye'yi bölgede istemeyenlerin bulunduğunu ve önüne geçmeye çalışıldığını dile getiren Eroğlu, buna kimsenin gücünün yetemeyeceğini vurguladı.

2 bin 140 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Yıprak Göleti ve Sulaması tesisinin 6 milyon 291 bin liraya mal olacağını, çiftçiye yıllık 1 milyon 700 bin lira gelir artışı sağlamasının hedeflendiği bilgisini veren Eroğlu, ayrıca su toplamasının ardından gölete balık atılması talimatını vererek, köylülerin bundan faydalanmasını istedi.

Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile butona basarak tesislerin temelini attı.

Törenin ardından Bakan Eroğlu, Yıprak köyünde de 12 aileye beç tavuğu dağıttı.

Kaynak: AA