47 Yıl Önceki Sel Felaketinin Fotoğrafları Çekti, Anılarını Anlattı

Kırşehirli ünlü fotoğraf sanatçısı Arif Çoban, 1965'de yaşanan sel felaketini kendi çektiği fotoğraflarla göstererek, anılarını anlattı.

47 Yıl Önceki Sel Felaketinin  Fotoğrafları Çekti, Anılarını Anlattı
Kırşehir'in yarım asırlık fotoğraf sanatçısı Arif Çoban, Kırşehir'in 1965'te yaşadığı sel felaketinin de hiç kimsede fotoğraf makinesi bulunmadığını ve sel felaketini sadece o dönem kendisinin çekebildiğini kaydetti.

Yaşanan sel felaketinin İkizarası ve devamında Buğday Pazarı civarını alt üst ettiğini söyleyen Arif Çoban, " O günleri hatırlamak dahi beni üzüyor. 1965'te yaşanan sel felaketi, Kırşehir tarihinin en önemli doğal afetini yaşadı. İkizarası ve devamında bulunan Buğday Pazarı civarında yüzlerce konak sular altında kalmıştı. O yıllarda fotoğraf makinesi bulmak çok zordu. Şehirde sadece bende vardı ve sel felaketini bizzat kendim çekip, bugün Unutulmaz arşivim arasına aldım. O dönem Gazeteci Dursun Yastıman vardı ve kendisine çektiğim bu fotoğrafları verip, gazetelerde kullanmasını sağladım. Yeni Kırşehir Gazetesinde sel felaketi yayınlanmış ve afet gözler önüne serilmişti. Afet nedeniyle Kırşehir'e 3 askeri helikopter gelmiş ve kumanyalarını şu anda Eski Sanayi Bölgesi olarak bilinen yere bırakılmıştı" dedi.

Eski Sanayi olarak bilinen yerin önceden mezarlık olduğunu hatırlatan Çoban, "Helikopterler kumanyaları mezarlıklara bırakılarak, afetten kurtulan vatandaşlara dağıtılmıştı. Gerçekten o günleri hatırlayınca üzülüyorum. Çünkü, hayatını kaybeden oldu. Evini yitiren, konakların sular altında kalan, hasatları sel ile birlikte giden çok sayıda vatandaşımız vardı. Allah o günleri bir daha göstermesin. Kırşehir, gerçekten zor günler yaşadı. Dönemin belediye Başkanı Ziya Kılıçözlü idi ve vatandaşların imdadına yetişen isimdi" şekline konuştu.

Sel felaketinde çektiği fotoğrafları paylaşan Arif Çoban halen Kırşehir'de fotoğrafçılık mesleğini icra ediyor .
Kaynak: İHA