Bursa’da Göl ve Göletlere 36 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Bursa’da sportif avcılığın geliştirilmesi için göletlere binlerce sazan yavrusu bırakıldı.

Bursa’da Göl ve Göletlere 36 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı
Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından göletlere sazan yavrusu bırakılarak, sulama yapılan göletlerde sportif balıkçılığın yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu yıl 36 bin sazan yavrusu göletlere bırakıldı. 2007-2011 yılları arasında ise 1 milyon 407 bin 350 adet sazan yavrusu göletlere bırakılmıştı. Bu yıl balıklandırma çalışmaları kapsamında İznik Yörükler, Çamlık, İnegöl Şipali-Kozluca,Karacabey Keşlik, Mudanya Hasköy, Sarıgazel, Gemlik Kurtul ve Kestel Erdoğan göletlerine 3'er bin adet, Dağkadı, Çayönü ve Gürsu'daki Ericek göletlerine 4'er bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Bursa İl, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sulama yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması hedefleniyor. Atıl durumda olan kaynaklar üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkân sağlanarak bu çerçevede ülkemizde eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Bu çalışmalarla sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken, aynı zamanda rezervuarın popülasyonunda da olumlu yönde gelişme sağlanmaktadır. Ayrıca yapılan bu çalışmalar ülkemizde yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için alt yapı oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Vatandaş ve köylüye düşen görev ise doğal göl ile göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olmaktdır. Yavru balıkların büyüyerek en azından bir kez üremesine fırsat sağlanmalıdır” dendi.

Balıklandırma ve sportif avcılığı geliştirme amaçlı bırakılan yavruların 5 yıl öncesine kadar aynalı sazan, son 5 yıldır da kambur sazan yavrularından oluştuğu belirtildi .
Kaynak: İHA