Türk Kızılayı Yaralıların Sevk Edildiği Hastanelere 100 Ünite Kan Gönderdi, Vatandaşları Kan Vermeye Davet Etti

Türk Kızılayı, Gaziantep'te meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşların sevk edildiği hastanelere 100 ünite kan gönderdi, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te meydana gelen patlama Sonrası alarm durumuna geçildiği belirtilerek, yaralanan vatandaşların sevk edildiği hastanelere 100 ünite kan gönderildiği bildirildi.

Malatya Kan Merkezi'nden de 200 ünite kanın acil ihtiyaç için Gaziantep'teki hastanelere sevk edildiği kaydedilen açıklamada, ''Tedavisi devam eden yaralıların durumu Türk Kızılayı uzman ekipleri tarafından yakından takip ediliyor. Uzman ekipler, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları da Gaziantep Kan Merkezi'ne bekliyor'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bölgedeki kan ihtiyacı ile ilgili Son verilerin Türk Kızılayı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bulunan hesabından duyurulacağı kaydedildi.

Kan merkezindeki uzman ekiplerin de günün her saati kan bağışı alacağı bildirilen açıklamada, bu kanların hastanelere sevk edileceği belirtildi.

Muhabir: Enes Kaplan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA