Bilecik Kamu Sen’den Gaziantep’teki Olaylara Tepki

Kamu Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırının bayrama kan bulaştırdığını belirterek, terör örgütünün Ramazan Bayramı'nda gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Bilecik Kamu Sen’den Gaziantep’teki Olaylara Tepki
Kamu Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Gaziantep'te gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı. Yaklaşık 30 yıldır süren terör eylemlerinin sürdüğünü belirten Yel, "1999 yılından sonra bitme noktasına gelmişti. Terör eylemlerinin 2002 yılından sonra uygulanan açılım politikaları ile yeniden arttı. Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırı ile masum vatandaşlarımızın ölümüne 60'ın üzerinde vatandaşımızın da yaralanmasına neden olmuştur" dedi.

Terör örgütü mensuplarına hoşgörü gösterildiğini de öne süren Yel, "Son olarak bazı sözde milletvekillerinin teröristlerle kucaklaşması ile de teröre ve teröriste gösterilen hoş görünün ülkemizde geldiği içler acısı hali bütün çıplaklığıyla gözler önüne serilmiştir. Binlerce şehidimizin katillerine çeşitli çevrelerce gösterilen bu hoşgörü ve sevgi adeta şühedanın kemiklerini sızlatırken, milletimizin vicdanında da derin yaralar açmıştır. Yıllardan beri terör örgütü mensuplarına gösterilen bu hoşgörü sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar varmıştır. Birkaç gün önce güvenlik güçlerinin gözleri önünde, bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyeleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyeleri, buradan aldıkları güç ve iktidardan gördükleri destekle eylemlerini daha da artırmışlardır" diye konuştu.

Yetkilileri terör konusundaki tutumunu bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Yel, "Gaziantep'teki bu saldırılar, bugüne kadar teröristle mücadele yerine müzakere yapan anlayışın gözden geçirilmesi zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Bu vesile ile yetkililerin teröre karşı tutumunu bir kez daha gözden geçirmesi gerekliliğini vurgularken, bayram demeden, kadın, çocuk, yaşlı, genç ayrımı yapmaksızın saldırılarını adeta bir katliama dönüştürecek kadar gözünü kan bürümüş vatan hainlerini nefretle lanetliyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Kamu Sen ailesi olarak yüreklerimizin dağlandığı bu günlerde, artık yeter diyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA