Başkan Altepe: Dünya, Bursa'yı Ürettikleriyle Tanımaya Başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa, esnafının ve sanatkarının gücüyle bugünkü noktasına geldi. Bursa’da üretilen ürünler Avrupa’ya satılıyor artık. Bursa, kendi markalarını üretiyor. Dünya, Bursa’yı ürettikleriyle tanımaya başladı." dedi.

Başkan Altepe: Dünya, Bursa'yı Ürettikleriyle Tanımaya Başladı
Altepe, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ile Bursa Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek, esnafın ve muhtarların bayramını kutladı, dertlerini dinledi. BESOB’un Küçük Sanayi’deki binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Bursalı esnafla buluşan Başkan Altepe, kentin ekonomik altyapısını ise esnafların oluşturduğunu söyledi.

Bursa’nın bugünkü sanayi kenti kimliğine ulaşmasında esnafın büyük rolü olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Bursa'da her alanda yatırım yapıldığına dikkati çekti.

Recep Altepe, “Ulaşılabilir, yaşanabilir, sağlıklı bir turizm kentinin oluşmasını, pastanın büyümesini ve Bursa’nın kalite kenti olmasını istiyoruz. Bursa’da yapılan çalışmalarla ivme artıyor. Bu 3,5 yılda yapılan çalışmalar, sayıca son 4 dönemde yapılanları geçti. Yapılan her işte esnafın yanındayız. Esnaf, çarşı ayağa kalksın istiyoruz. Bursa’nın ticaret hacmini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Esnafa, çarşıya zarar verecek hiçbir yerde olmayız.” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, BESOB’un yeni yapılan sanayi sitesine destek verdiğini belirtti.

BESOB Başkanı Arif Tak, bayramlaşmaya katılan ve çalışmalarıyla Bursa’nın vizyonuna değer katan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. AK Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı ile Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da bayramlaşma törenine katılarak, BESOB üyelerinin bayramını kutladı. Öte yandan Başkan Altepe, Bursa Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret ederek, muhtarlarla bol bol sohbet etti. Muhtarların mahallelerindeki sorunları Başkan Altepe’ye ilettiği ziyarette; Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan da hazır bulundu. Kentte, muhtarların emeğini çok önemsediğini belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın her mahallesinde o bölgenin değerini artıracak çalışmalar yaptığını vurguladı.

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil de Başkan Altepe’nin bayram ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti .