Program Kapsamında Görevlendirilen Diyetisyen Hasta Kabulüne Başladı

''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' kapsamında görevlendirilen diyetisyen hasta kabulüne başladı.

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, diyetisyenin perşembe günleri görev yaptığı Emek Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti. Sağlam, yaptığı açıklamada, yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen, ülke ekonomisinde ciddi kayıplara yol açan obeziteyle etkin şekilde mücadele etmenin önemli olduğunu belirtti.

Sağlıklı beslenen ve hareketli yaşam süren toplumlar oluşturarak, obezitenin görülme sıklığını en aza indirmeyi hedeflediklerini bildiren Sağlam, şunları kaydetti:

''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında obezite açısından riskli bireyler ile diyete ihtiyacı olan kişilerin sağlık kuruluşlarımıza ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak ve zamanında önlem almak amacıyla ilimizde iki aile sağlığı merkezimize diyetisyen görevlendirilmiştir. Diyetisyen, pazartesi günleri Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi'nde, perşembe günleri ise Emek Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapacaktır.''

Diyetisyen Ayşe Gülsever ise vatandaşlara obeziteyle ilgili bilgi verdi. Obeziteye karşı alınması gereken önlemleri anlatan Gülsever, Ramazan ayında beslenme konusunda yapılan yanlışlara değindi. Gülsever, basit önlemlerle sağlıklı yaşamın sürdürülebileceğini söyledi.

Muhabir: Muzaffer Akyüz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA