Vali Mutlu, Çevik Kuvvet Polisleriyle Bayramlaştı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Mutlu, Çevik Kuvvet Polisleriyle Bayramlaştı
Mutlu, birlikte çay içip tatlı yediği polislerle teker teker bayramlaştı. Mutlu, tatile giden İstanbulluları da dönüş yolunda yapılacak duyuruları dikkate almaları konusunda uyardı.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Artar ile birlikte Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Törenle karşılanan Vali Mutlu, daha sonra polislerle çay içip tatlı yedi. Burada polislere seslenen Mutlu, bütün emniyet teşkilatının bayramını kutladı. Vali Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde huzura, birliğe, dirliğe, gönüllerde kardeşliğe vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bayram ziyaretlerine şehit polis Ahmet Tozlu’nun evinden başladık. Akabinde de sizleri ziyaret ediyoruz Bu vesileyle öncelikle ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum. Herkes tatilini yaparken görevleri başında bu memleketin huzuru, selameti, dirliği esenliği için görev başında olan emniyet, jandarma, yani güvenlik teşkilatımız ile ordu mensuplarımıza teşekkür ediyorum.”“Emniyet teşkilatı olarak gece-gündüz 24 saat sürekli ayaktayız” diyen Hüseyin Avni Mutlu, “7 gün 24 saat görev başında olan ve halkımıza, vatandaşımıza 'biz görev başındayız, yalnız değilsiniz' diyen bir güvenlik teşkilatımız var. Ayakta duran, hiç uyumayan, her zaman diri, her zaman güçlü, her zaman taze duran bu teşkilatın, en başından en sonuna kadar bütün personeline teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

‘SİZLER BU MİLLETİN GÜCÜSÜNÜZ’

Emniyet personelinin görev başında oldukları için aileleriyle ancak telefonla görüşebildiklerini hatırlatan Mutlu, kendisinin de Amasya’da asker olan oğlu ile telefonla konuşarak bayramlaşabildiğini söyledi.

Mutlu, salondaki polislere, “Sizler bu milletin gücüsünüz, moralisiniz, dayanağısınız. Rabbim gücünüzü hep artırsın. Böylesine güçlü teşkilatlarımız olduğu için gururlu ve onurlu olduğumuzu, geleceğe de güvenle baktığımızı ifade etmek istiyorum. Nice bayramlarda esenlikle buluşmak üzere hepinizi güzel gözlerinizden öpüyorum.” diye seslendi.

TATİL DÖNÜŞÜ İÇİN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

Vali Mutlu, Ramazan Bayramı sebebiyle şehir dışına çıkan vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu. Mutlu, dönüş yolunda trafikte yaşanacak olumsuzlukları önlemek için herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Hüseyin Avni Mutlu sözlerini şöyle bitirdi: “İstanbul çok enerjik bir şehir, 15 milyona yakın nüfusuyla tabi büyük bir yoğunluk yaşıyor. Ama bayramda da haklı olarak tatile çıkmak istiyor. İstanbul bayram süresince sessiz sakin ancak bayram dönüşüyle birlikte bu yoğunluğu tekrar yaşamaya başlayacağız. İstanbul’un her zamanki yoğunluğu ve gücünü hissedeceğiz. İstanbul bu haliyle de çok güzel. Fakat bu kısa süreli bir tablo. İstanbullular birkaç gün sonra geri dönecekler. Dönüş yolunda inşallah televizyon, radyo ve gazetelere yansıyan olumsuz acı, trafik kazaları, ölümler ve yaralamalarla dolu manzaralar olmasın. Vatandaşlarımızın bayramlarını en güzel şekilde tamamlamaları en büyük dileğimiz. Gerek bayramın bitişiyle gerekse hafta sonu itibariyle şehrimize yoğun dönüşler olacak. Gidiş istikametinde de bunu, İstanbul çıkışında çok yoğun şekilde yaşadık. Dönüşte de bunu dikkate alarak yapılacak olan duyurulara - ki bu konuda önemli duyurular yapılacak- riayet etmeleri gerek. Sürücülerin yapılacak uyarılar doğrultusunda yolculuklarını belirli plan doğrultusunda yapmalarında büyük fayda var. Bütün dileğimiz can ve mal kaybı olmaması”.