Şehitliklerde Duygusal Anlar Yaşanıyor

Adana'da, Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu olurken, şehitliklerde de duygusal anlar yaşanıyor.

Asri Mezarlığa sabahın erken saatlerinden itibaren giden aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua ederlerken, şehitliklerde, şehit yakınlarının akınına uğradı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2005 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Asteğmen Erhan Taştimur'un kardeşi Özbey Taştimur, akrabalarıyla kardeşinin mezarını ziyaret etti.

Ağabeyinin kabrini temizleyen ağabey Özbey Taştimur, mezara su döktükten sonra dua okudu.

Özbey Taştimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin 2005 yılında şehit olduğunu ancak acısının yüreklerinde hala hissettiklerini söyledi.

Taştimur, ağabeyi olmadan bir bayramı daha geçirdiklerini belirterek, ''Onun üzüntüsü hala yüreğimizde. O bizim canımızdı. Diyecek bir şey bulamıyorum'' dedi.

Taştimur, terör olayları ile ilgili ise ''Artık son bulmasını istiyoruz. Daha başka annelerin, evlatların üzülmesini istemiyoruz. Acı çekmek istemiyoruz. Buradakilerin hepsi bizim evladımız. Bizler için şehit oldular. Terörün bitmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Bu arada bayram öncesi çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği mezarlıkta, güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı. Özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra polis ekipleri de mezarlık girişinde olası hırsızlık, yankesicilik ve sahtekarlık olaylarına karşı önlem aldı.

Muhabir: Volkan Kaşık / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA