Kazakistan’da Polis İle Teröristler Çatıştı: 9 Ölü

Kazakistan’ın başkenti Astana’da geçen ay meydana gelen ve sekiz kişinin öldüğü patlamayla bağlantısı olduğu iddia edilen dokuz teröristin yapılan operasyon sonucu ölü ele geçirildiği bildirildi.

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’nın dışında bir eve dün operasyon düzenleyen özel kuvvetler, teröristler ile çatışmaya girdi. Çatışmada 9 şüpheli silahları ile birlikte ölü ele geçirilirken, olaylarda bir polis memuru da yaralandı.Almatı başsavcılığından yapılan açıklamada, operasyon sırasında güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına teröristlerin silahla karşılık verdiği belirtildi. Savcılık yetkilileri ölü ele geçirilen şüphelilerin 11 Temmuz'da bir evde meydana gelen patlamayla bağlantılı olduğunu, patlama sonrası evde silah ve mühimmat ve bulunduğunu ifade etti.

Çatışmada ölü ele geçirilen şüphelilerin kimlikleri açıklanmazken, olayla ilgili olarak geniş çaplı inceleme başlatıldığı açıklandı.Öte yandan 15 gün önce de yine Almatı’da güvenlik güçleri bir eve operasyon düzenlemiş, çıkan çatışmada 6 terörist ölü ele geçirilmişti.