Hububat Sezonu Alımı Açılışı Yapıldı

Sivas Ticaret Borsası'nda, 2012 yılı hububat alım sezonu başladı.

Toptancılar Sitesi Buğday Pazarı'nda gerçekleştirilen açılışa, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu katıldı.

Kolat, burada yaptığı konuşmada, üreticinin hak ettiği fiyata ulaşabilmesi açısında borsanın önemli olduğunu belirtti.

Kolat, ''Ümidimiz vatandaşımızın, üreticimizin hak ettiği noktaya gelmesi, ürününün değerlendirilmesi, çeşitlendirilmesi ve artırılması yönünde. Çiftçinin yaşadığı sorunları bilen biri olarak elimizden geldiğince onlara destek vermeye çalıştık. Bu çalışmaya destek veren bütün üretici kardeşlerime ve bütün zirai faaliyette bulunan kurum ve kuruluşlarımıza hayırlı ürün ve bol kazanç diliyorum'' dedi.

Ürgüp ise hububat sezonunun açılışının önemli olduğunu belirterek, Sivas'ta geçimini tarımla temin eden insanların sayısının fazla olduğunu belirtti.

Tarımsal ürünler olmadığı zaman hayatımızı sürdüremeyeceğimizi vurgulayan Ürgüp, açılışın hayırlı olmasını diledi.

Hastaoğlu da hava şartlarından dolayı ürünlerde rekoltede düşüklük yaşandığını dile getirerek, buna rağmen çiftçilerin ürünlerini laboratuvarlarda tahlil ettirerek değerinde satılabilmesi için borsada satışa sunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Kolat'a plaket takdim edildi. Daha sonra, borsaya ürün getiren ilk 3 üreticiye altın, borsada işlem yapan 4 firmaya da plaket verildi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA