66 SODES Projesi İçin 10 Milyon Lira Bütçe Ayrıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından Erzurum'da yürütülen Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında kabul edilen 66 proje, Vali Sebahattin Öztürk tarafından imzalandı.

Vali Öztürk, söz konusu projeler için yaklaşık 10 milyon lira bütçe ayrıldığını ifade etti.

Valilik Brifing Salonu'nda düzenlenen SODES proje imza törenine, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ile yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Vali Öztürk, ülke genelindeki 30 ilde uygulanan SODES projelerinin sosyo-ekonomik hayata katkı sağladığını söyledi.

Vali Öztürk; kaliteli, uygulanabilir ve fonksiyonel projelerin Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

Toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmek, bölgenin beşeri sermayesini geliştirmek ve toplumun dezavantajlı kesimlerine fırsatlar sunmak adına SODES projelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Öztürk, "2 yıldır ilimizde SODES projeleri uygulanıyor. Bu projeler ile toplumsal ve ekonomik yaşama dezavantajlı kesimlerin katılımında artış olacaktır." dedi.

Vali Öztürk, söz konusu projelerden 21 adedinin sivil toplum kuruluşları, 34'ünün kamu kurumları ve 10 adedinin ise belediyeler ile Atatürk Üniversitesi'ne ait olduğunu vurguladı. Öztürk, Proje Koordinasyon Merkezi tarafından SODES projelerinin denetim ve takibinin yapılacağına işaret ederek, "SODES ödeneklerinin amacı dışında kullanılmasının tesbit edilmesi halinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanır." diye konuştu.

Vali Öztürk, SODES projesinin Erzurum'da 2 yıldır uygulandığını belirterek, projenin 3. dönemi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk, projeleri imzalayarak hayırlı olsun temennisinde bulundu. SODES projelerinden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Gök ise 631 projeden 66'sının kabul edildiğini anlattı .