Mudanya Kızılay Sağlık Kampı Son Ateşi Yaktı

Türk Kızılay’ı Bursa Şubesi’nin düzenlediği Mudanya Uluslararası Gençlik ve Sağlık Kampı’nın son konukları spastik çocuklar ve anneleri oldu.

Mudanya Kızılay Sağlık Kampı Son Ateşi Yaktı
Mudanya’da 5-15 Ağustos tarihleri arasında 72 spastik çocuk ve annesini ağırlayan kampın Son gününde çocuklar, 10 günde hazırladıkları çeşitli etkinlikleri ateş gecesine katılan konuklara gururla sunarken, bastonsuz olarak ayakta durmakta zorluk yaşayan Murat Kon (31) bu gece için elindeki bastonu bırakarak zeybek oynadı. Ayrıca Murat Kon gibi zeybek oynayan 7 yaşındaki küçük zeybek Abdülsamet Doğru, izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Gece Kamp Ateşi’nin yakılmasının ardından konuşan Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, “Bu Son dönem ve gece bizim için özel olup spastik gençlerimize ve onların değerli annelerine verdiğimiz hizmetten Kızılay olarak gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Ziya Güler, Kızılay’ın her türlü afetlerde vatandaşların yanında olmasının yanı sıra bu tür hizmetlerini görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Bu akşam Kızılay Bursa Şubesi’nin spastik çocuklar ve anneleri için çok önemli ve toplum için de çok güzel ve önemli çalışmalar yaptığına şahit oluyoruz. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Daha Sonra Spastik çocukların anneleri adına Adana’dan Pervin Kurmuş, “Bizler burada ailelerimizden görmediğimiz ilgi ve alakayla karşılaştık. İlk defa böyle bir tatil yaptık, onlar bize yardım elini uzattı iyi ki Kızılay var, inşallah bu tür kampları özel kurumlar da açar. Ulaşılamayan diğer spastik çocuklara da böyle kamp yapma imkânı doğar, ben kamptaki herkese bize ve çocuklarımıza gösterdikleri yakın ilgiden dolayı tüm anneler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Annelerin hazırladığı halk oyunları, kamp korosu, zeybek ve sürpriz oyunların ardından tüm konukların katıldığı Veda Valsi ve havai fişek gösterisiyle gece Sona erdi. Türk Kızılay’ına katkılarından dolayı birçok kuruluşa teşekkür sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA