Meryem Ana Kilisesinin Bulunduğu Tinos Adasına Ziyaretler Yarı Yarıya Düştü

Yunanistan'ın içinde bulunduğu ve kendini her alanda hissettiren ekonomik krizin kurbanlarının arasına din turizmi de eklendi.

Meryem Ana'nın 15 Ağustos'ta gökyüzüne yükseldiğine inanan çok sayıda Yunanlı Ortodoks Hristiyan'ın bu tarihte, Meryem Ana Kilisesinde düzenlenen ayinlere katılmak üzere gittikleri Tinos adasında, esnaf dükkanlardaki hareketsizlik yüzünden mutsuz.

Tinos Ticaret Odası başkanı Andreas Çimekis, adadaki ziyaretçi sayısının geçen yıllara oranla yüzde 50 daha az olduğunu belirtti.

Ta Nea gazetesine konuşan Çimekis, "Adada hareketlilik bu yıl çok az. 15 Ağustos öncesi ziyaretçi sayısı geçen yıla oranla yüzde 50 daha az. Alışveriş merkezlerinde de durum farklı değil. Satışlarda yüzde 60-70 oranında düşüş kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Ülkede yaşanan ekonomik durgunluğun özellikle 15 Ağustos'ta adada yaşanan inanç turizmini de olumsuz etkilediğine işaret eden Çimekis, ayin için gelenlerin aynı gün içinde adayı terk ettiklerini ve bunun ada esnafına ciddi etkisi olduğunu belirtti.

Öte yandan Meryem Ana'ya ithaf etmek için kullanılan altın, gümüş veya gümüş kaplamalı adak ürünleri satışlarında da düşüş kaydedildiği bildirildi.

Kilise ürünleri toptancısı Aleksandros Palamaris, adada kriz yüzünden kilise ürünlerindeki satışlarda yüzde 40 düşüş olduğunu söyledi.

Palamaris, Son yıllarda Yunanlıların ekonomik kriz yüzünden en ucuz olan gümüş kaplamalı adak ürünlerini tercih ettiklerini ifade etti.

Muhabir: Ayhan Mehmet - Nevbahar Kabaklı

Yayıncı: Hüseyin Köşger
Kaynak: AA