Erciş Belediyesi, Kadir Gecesi’nde 5 Bin Kişiye İftar Yemeği Verdi

Van’ın Erciş İlçe Belediyesi, Kadir Gecesi'nde yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Yemeğe AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çifti ve Mustafa Bilici de iştirak etti.

Erciş Belediyesi ile Kaymakamlığın bahçelerinde verilen yemeğe AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Erciş Belediye Başkan Vekili Ali Şahiner, AK Parti Van İl temsilcileri, AK Parti Erciş İlçe Teşkilatı üyeleri, oda ve sivil toplum örgüt başkanları ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı

İftar öncesi bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Kadir Gecesi’nin önemine değindi. Bu geceye ulaştıkları için Allah’a hamd eden Bilici, “Bugün Yüce Rabbime Kadir Gecesi’ne bizleri ulaştırdığı için ne kadar şükür etsek azdır. Ramazan Bayramı’nı da aynı şekilde huzurlu bir şekilde ulaştırmayı yine Allah bizlere sizler nasip etsin inşallah. Peygamberimiz buyuruyor ki, ’Kim ki faziletline inanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi’ni ibadetle geçirirse geçmiş günahlarının tamamı af olur’. İnşallah hep birlikte bu geceyi ibadetle, namazla, tövbe ve istiğfar ederek geçireceğiz. En önemlisi birbirimize dua edeceğiz. Allah’ın bir daha bizlere afetler yaşatmaması için, birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi için, yarınlarımızın daha aydınlık olması için birbirimize inşallah bu güzel gecede dua edeceğiz. Bu geceyi anlamlı kılacağız. Şimdiden gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci de, Kadir Gecesi’nde ilçe halkı ile bir araya geldikleri için büyük onur duyduğunu söyledi.

Erciş ve Van halkının 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde depremler yaşadığının anımsatan Çiftci, “Bu afetlerde birçok kardeşimizi, yakınımızı kaybettik. Bu gecenin hatırına kaybettiğimiz insanlarımıza Cenabı Hak’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bu gecenin hatırına bir daha böyle acılar, afetler memlekette yaşatmamasının yüce Allah’tan diliyorum. Depremin hemen sonrasında Sayın Başbakanımızın ilçemize gelmesiyle birlikte, dünyada benzeri görülmemiş yardım çalışmaları başladı.

Çok hızlı bir şekilde ülkemizin her noktasında milletimizin ilçemize yapmış olduğu katkılarla, hükümetimizin devletin bütün imkanlarını seferber etmesiyle birlikte ilçemiz çok hızlı bir şekilde toparlandı. Depremin ikinci ayında nerdeyse şehirde hiç kimse çadırlarda kalmadı. Herkes konteynerlere yerleştirmiş oldu. Sonrasında da kalıcı konutlar birçok kamu yatımları, sağlık yatırımları, ulaşım yatırımları, devlet hastanesi, 5 bin 500 kalıcı konut, yaklaşık 360 derslik…Allah nasip ederse, kültür merkezi, çevre yolu, ilçemizde 3 bine yakın kardeşimizi istihdamı, yine Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla 120 kardeşimizin çağrı merkezinde istihdamı, bunun gibi sayamayacağımız yüzlerce hizmetleri hükümetimizin, Başbakanımızın ve biz milletvekillerinin gayretleri sonucu Ercişlimize kazandırdık. Erciş ve Van sahipsiz değildir. Hamd olsun, Erciş insanının vefasına, duyarlılığına inancım tamdır. Biz Allah rızası için memleketimiz için Van’ımız için elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de Ercişimizin, Vanımızın çok hızlı bir şekilde kalkınması, Erciş’in daha modern daha gelişmiş şehir olması için hükümetimizin ve belediyemizin bütün imkanlarını sonuna kadar seferber ettik. Bundan sonraki süreçte de bu yatımlar hızlı bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

İftar sonrası vatandaşlar, yapılan çalışmalardan ötürü milletvekillerine teşekkürlerini sundu .
Kaynak: İHA