Erciş Kaymakamı Ramazan Fani’ye Veda Yemeği

Van’ın Erciş İlçe Kaymakamlığı görevinden İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Şube Müdürlüğü’ne atanan Kaymakam Ramazan Fani için kaymakamlık çalışanları ile Ercişli vatandaşlar tarafından veda yemeği tertip edildi.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani’ye Veda Yemeği
Kardelen Düğün Salonu’nda gerçekleşen veda yemeğine tayini çıkan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş’e Kaymakam olarak yeni atanan Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Belediye Başkan Vekili Ali Şahiner, Erciş Başsavcısı Kerem Arabacı, Adalet Komisyon Başkanı Hasan Ercan, hakim ve savcılar, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgüt başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda halk adına konuşma yapan Erciş Birlik Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fikret Dilmaç, Kaymakam Fani’nin ilçeye ilk geldiği günden bugüne kadar çok ciddi hizmetlerinin olduğunu söyledi.

Kaymakam Fani’nin vatandaşlarla doğal ve samimi bir ilişki kurduğunu da belirten Dilmaç, “Muamelesinde adil oldu. İşinde kararlı davrandı. Doğrunun tarafı oldu. Samimiyetinden hep emin olduk. Dürüstlüğünden asla şüphe etmedik. Her zaman kadirşinas Erciş halkının takdirini kazandı. 23 Ekim depreminde canla başla çalıştı. Tüm Erciş halkı olarak Kaymakam Bey ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında başarı, mutluluk ve esenlikler diliyoruz” dedi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı da yaptığı konuşmada, Kaymakam Fani’yi tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erciş’e Kaymakam olarak atanan Barboros Baran ise, Kaymakam Fani’nin depremin ilk dakikalarından itibaren Erciş’in hizmetine koşup yaraların sarılması için çaba sarf ettiğini belirterek, “Depremden iki hafta sonra burada geçici olarak göreve başladım. O zamandan beri meslektaşımla beraber Erciş’e hizmet etmekteyim. Bu süre içerisinde ağabeyim olarak gördüğüm Sayın Fani’nin insanların dertleriyle dertlenmesine, yardımına koşmasına ve deprem afeti sürecini yönetmesindeki başarısına hep birlikte şahit olduk. Ben, kaymakamımıza ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerinin kullandı.

Tayinin çıkan Kaymakam Ramazan Fani de yaptığı konuşmada, göreve başladığından itibaren vatandaşların memnuniyetini esas alan ve vatandaş odaklı kamu hizmet anlayışını ilke edindiğini anlatarak, “Elimden geldiği ölçüde herkesin hak ve hukukunu korumaya çalıştım. Hizmetimin ifasında adil, eşit ve en önemlisi samimi olmaya dikkat ettim. Erciş’e geldiğim ilk günden itibaren başta eğitim olmak üzere biriken bazı sorunların çözülmesi için, gece gündüz demeden çalıştık. Bu çalışmalarımızdan olumlu sonuçlar almaya başlamışken, maalesef 23 Ekim 2011 tarihinde çok büyük bir afet yaşadık. Depremin ilk anından itibaren yaraları sarabilmek için gece gündüz demeden çalıştık. Vatandaşlarımızın acılarını, ıstıraplarını yüreğimizin derinliklerinde hissettik. Bir vatandaşımız acaba geceyi dışarıda geçiriyor mudur?, ailesine bir lokma yiyecek götürebiliyor mudur? diye, bu duyguyla yattık, bu duyguyla kalktık. Allah’a şükür bu günlere geldiğimizde depremin yaraları büyük ölçüde sarılmış olduk.” "ARKAMIZDAN EDİLEN DUALAR BİZE YETER" Konuşmasında yılın idarecisi seçildiğine de değinen Fani, “Mağduriyetini giderdiğimiz gariban bir vatandaşımızın bize teşekkür edip, ‘Allah razı olsun’ demesi, bizim için ödüllerin en büyüğüdür. Arkamızdan, ‘Allah razı olsun’ diyen insanların duası bize yeter de artar bile. Bu süreçte yapamadığımız şeyler de oldu. Ben yapamadığımız şeyler için haklarınızı helal etmenizi istiyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, bazı kamu kurum ve kuruluşlar, oda ve dernekler ile ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları adına Kaymakam Fani’ye teşekkür plaketleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi .
Kaynak: İHA