Chp’li Aygün’ün Pkk Tarafından Kaçırılması

CHP’nin kadın milletvekilleri, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması olayıyla ilgili Meclis’te basın açıklaması yaptı ve Aygün’ün Meclis’teki odasına giderek ‘Sevgili Hüseyin, seni odanda inançla ve umutla bekliyoruz’ yazılı kart bıraktı.

Chp’li Aygün’ün Pkk Tarafından Kaçırılması
CHP’li kadın milletvekilleri Meclis basın kapısında CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması olayıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Aygün’ün uğradığı kabul edilemez bu durum karşısında endişeli olduklarını belirterek, “Kendisi bu toplumda gördüğü her türlü haksızlığa, ahlaksız siyasete karşı duran ve sokakta en önde duran bir kişidir. Ondan öğrendiğimiz bu duruşu bugün onun için kamuoyuna hatırlatmak istiyoruz. Onun odasına geri dönüşünü büyük bir inançla ve umutla bekliyoruz” dedi

Pavey, Aygün’ün odasına milletvekilleri olarak imzaladıkları ‘Sevgili Hüseyin, seni odanda umutla ve inançla bekliyoruz. Arkadaşların’ yazılı kartı bırakacaklarını belirterek, odasına döndüğünde bu kartı bulmasını umut ettiklerini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise, ‘Arkadaşımız Hüseyin Aygün’ü aramızda görmek istiyoruz’ yazılı pankartı, Aygün’ün CHP Grup Odasındaki masasına bırakacaklarını söyledi.

Nazlıaka, Aygün’ün Türkiye’de insan hakları savunuculuğu anlamında çok önemli katkıları olan bir isim olduğunu ifade ederek, “Bizim çok sevdiğimiz, çok değerli bir arkadaşımız olmasını yanı sıra, her zaman özgürlükler, eşitlik ve barış dilini kullanmış olan birisidir. Onun için kendisini bir an önce aramızda görmek istiyoruz. Yokluğunu çok derin duygularla hissediyoruz ve kendisinin bugün TBMM’de olmamasının sebebinin barış dilini savunmuş olması olarak görüyoruz. Savaş isteyenler şunu iyi bilsinler ki; biz barışın dilini savunmaya devam edeceğiz ve Hüseyin Aygün’ü de inşallah barış diliyle aramıza getireceğiz” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da, Aygün’ün Aleviler, Kürtler ve haksızlığa uğrayan herkesin haklarını koruyan bir isim olduğunu belirterek, “Onun bu tür bir eylem sonucunda kaçırılmış olmasını çok ironik buluyorum. Gerçekten de Türkiye’deki Kürt sorununun artık bitmesi lazım. Bu sorunla ilgili olarak herkes ‘illallah’ dedi.

Barış dilinin hakim olması lazım. Bu sadece CHP’nin çabasıyla olmuyor” dedi

Kaynak: İHA