Çankırı Valiliği'nden Şehit ve Gazi Ailelerine İftar

Çankırı'da Valilik tarafından şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği ikram edildi.

Çankırı Valiliği'nden Şehit ve Gazi Ailelerine İftar
Büyük Otel bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine şehit yakınları, gaziler ve gazilerin yakınlarının yanı sıra AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erdal Kılıç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb.Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, MHP İl Başkanı Arif Soysal, Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri eşleri ile birlikte katıldılar.

Çankırı Valisi Vadettin Özcan ve protokol üyeleri oruçlarını şehit yakınları ve gazilerin masalarında açtılar. İftardan sonra bir konuşma yapan Vali Özcan, şehit yakınları ve gazilerimiz ile bir arada olmaktan onur ve şeref duyduğunu belirtti.

Şehit ve gazilerimize olan vefa borcunun ödenmesinin mümkün olmadığını belirten Özcan, "Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Gönüllerimiz gibi devletimizin kapıları da sonuna kadar sizlere açıktır. Üzüntünüz üzüntümüz, sevinciniz sevincimizdir. Maddi manevi her zaman yanınızdayız. Sizler şehit ailesi, gazi ve gazi ailesi olma şerefiyle milletimizin kalbinde en istisna yerinizi alırken, evlatlarınızda cennetin en müstesna köşelerinde Rabbimizce en güzel şekilde mükafatlandırılacaktır. Ülkemizin bekası için, canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin gözü arkada kalmaması için, başka acıların yaşanmaması için tek bilek tek yürek olup bu cennet ülke üzerinde hain planları ve emelleri olan şer odaklara en güzel cevabı vermeliyiz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Yüksel Teke'de devletin sıcaklığını bir kez daha üzerlerinde hissettiklerini söyledi.

Mustafa Kurt isimli bir gazi ise okuduğu "Biz Türküz" adlı şiir duygusal anlar yaşanmasına sebep olurken, şehit ailelerinin çocukları renkli görüntüler oluşturdular.

Vali Özcan tüm masaları tek tek gezerek konukları ile ilgilendi ve yemek sonunda tüm konuklarını davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek uğurladı .
Kaynak: İHA