Suluova'da Madenciler İftarda Bir Araya Geldi

Amasya İl Özel İdaresine bağlı Suluova Eski Çeltek Kömür İşletme Müdürlüğü çalışanları iftarda bir araya geldi.

Belediye Şelale Parkı'ndaki iftara katılan Vali Abdil Celil Öz, madenciliğin çok zor bir iş olduğunu belirtti.

''Eski Çeltek Kömür İşletmemiz bu bölgedeki en önemli doğal kaynaklardan biridir. Ekonomisiyle uzun yıllar buraya hayat vermiştir'' diyen Öz, şunları söyledi:

''Son yıllarda işletmemizde eskisi gibi çok istihdam yok ama hem çalışmaları hem de bölge ekonomimize katkılarıyla hala bölgemizin en ekonomik değerlerinden birisidir. İşletmemizin hem modernize edilmesi hem şeffaf hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile çalışması için yapılandırma çalışmalarımız devam ediyor. İşletme bünyesindeki eski bir tesis olan kömür eleme ve yıkama tesisini modernize ederek üretim kapasitemizi arttırıp daha verimli bir üretim şekline geçirmek istiyoruz. Böylece hem çevre ekonomimize daha fazla katkısı olacak hem de karlılığı arttırmış olacağız.''

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ise, ''İşletme olarak sizlerle rahmetin ve bereketin bol dağıtıldığı bir atmosferde beraberiz. Suluova kömür, pancar ve hayvancılığın yaygın yapıldığı bir yerleşim yeri. Bizleri yalnız bırakmayan başta sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim'' dedi.

İşletmenin 1927 yılından günümüze kadar faaliyetlerini yürüten Amasya ve Suluova'nın en eski sanayi kuruluşu olduğunu ifade eden Eski Çeltek Kömür İşletme Müdürü Rıza Arabacı, iftarı madencilerin birlik ve beraberliği adına tertip ettiklerini söyledi.

Suluova İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun ilahiler okuduğu iftara AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Mahmut Boz, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, çeşitli kurum, kuruluş, sivil toplum ve siyasi partileri temsilcileri ile maden işçileri katıldı.



Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA