Orman Şehidi Emekli Binbaşı Ateşok Son Yolculuğuna Askeri Törenle Uğurlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ederken düşen söndürme helikopterinde şehit olan emekli Hava Pilot Binbaşı Ahmet Atıf Ateşok, İzmir’de toprağa verildi.

Fethiye ilçesinden havalandıktan sonra düşen helikopterde bulunan beş mürettebattan biri olan emekli Hava Pilot Binbaşı Ahmet Atıf Ateşok için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde askeri tören düzenlendi.

Törene Ateşok'un ailesi ve yakınları yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Şahin, çalışma arkadaşları ve askeri erkan katıldı.

Cenazede emekli Hava Pilot Binbaşı Ateşok’un oğulları Alper ve Alptuğ, taziyeleri kabul etti. Türk bayrağına sarılı tabutun başına giden iki kardeş, bir sure naaşın başında bekleyerek dua etti. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Ateşok’un cenazesi için askeri tören düzenlendi.

Askerlerin omuzunda askeri cenaze aracına taşınan Ateşok’un naaşı 3 yıl önce vefat eden eşi Neşe Ateşok'un Doğançay Mezarlığı’nda bulunan kabrinin yanında toprağa verildi.

Öte yandan kazada hayatlarını kaybeden Rus pilotlar Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ve Sergey Khorokhorın'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri için Rusya'dan salı ya da çarşamba günü ailelerinin gelmesinin beklendiği öğrenildi .