İl Müftüsü Yakup Öztürk Açıklama Yaptı

Kadir Gecesi münasebetiyle İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, kandil mesajı yayımladı.

Öztürk mesajında, bir gecesi otuz bin günden daha kıymetli olan Kadir Gecesi'nin gelmesinin Ramazan ayının Sonuna yaklaşıldığının habercisi olduğunu belirtti.

Allah'ın kullarına günah kirleriyle yaşamasını değil, tertemiz olup, huzuruna öyle varmasını istediğini belirten Öztürk, Müslümanlara bunun için çeşitli fırsatlar tanındığını ve Kadir Gecesi'nin de tıpkı Ramazan ayı gibi bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Müslümanlar arasında Kadir Gecesini hakkıyla ihya eden kim olursa geçmiş günahlarının af olacağını kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

''Bunun için de Ramazan'ın en kıymetli dilimi olan Son on gününde daha dikkatli davranmak. Efendimizin yaptığı gibi ibadet ve taatları artırmak, her gece Kadir olabilir düşüncesiyle hareket etmek. Bol bol dua, bol bol istiğfar, bol bol zikir ve tefekkür yapmak. Hele Kadir Gecesi olması kuvvetle muhtemel olan gecede bunları daha çok artırmak. O geceye önceden hazırlanmak, Aile fertlerine hediyeler almak, eş ve dostlarla tebrikleşip, 'hangi camideyiz' muhabbeti yapmak, erkenden camide yerimizi almak, namazı, vaazı ve duayı kaçırmamak, kılınacak tesbih namazını, yapılacak Sakal'ı şerif ziyaretini kaçırmamak. Çünkü Allah'ın kullarına günah kirleriyle yaşamasını değil, tertemiz olup, huzuruna öyle varmasını ister.''

Göreme Belediye Başkanı Cingil de, İslam alemi için büyük önem taşıyan ve nimetlerinin bol olan Kadir Gecesinin Müslümanlar için bir fırsat gecesi olduğunu belirtti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı ile birlikte zenginleşen ve Kadir Gecesinde doruğa çıkan manevi güzelliklerin diğer günlerde de artarak devam etmesi dileklerinde bulunan Cingil, mesajında şunları kaydetti:

''Birlik beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek günlerin önemi büyüktür. Bu vesile ile hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir Gecesi, insanlık âlemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Kadir Gecesi, Yüce yaratan tarafından Kur'an-ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Göremeli hemşehrilerimin olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.''

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA