Alpagut Beldesini Dolu ve Fırtına Vurdu

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut beldesinde dün akşam saatlerinde başlayan dolu ve fırtına sebebiyle 2 bin dönüm arazi sular altında kaldı.

Alpagut Beldesini Dolu ve Fırtına Vurdu
Dün akşam saatlerinde başlayan dolu ve fırtına beldeyi olumsuz etkiledi. Belde sakinleri fırtınanın saatte 200 kilometre olduğunu iddia ettiler. Alpagut Belediye Başkanı Yusuf Koca, ani başlayan dolu ve fırtına ile ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Başkan Koca, "Dün aniden başlayan dolu ve fırtına ile beldemiz olumsuz etkilendi. Tarım arazileri sular altında kaldı. Yetkililer burada, hasar tespit çalışmaları yapıyor. Belde sakinleri zor durumda. Burada seracılık yapılıyor. Seralarımızın yüzde 80'i kullanılamaz hale geldi. Meyve ağaçları kökünden söküldü. Kaldırım taşları yerinden söküldü, sokaktaki araçlar oluşan sel sebebiyle sürüklendi" dedi.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buşuşan ise, yağan dolu'nun o kadar büyük olduğunu belirterek biber ve domateslerin dallarında zarar gördüğü belirtti.

Buluşan, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğu seracılık ve tarım ile uğraşıyor. Dün yağan dolu ve fırtına sebebiyle tarım arazilerindeki ürünler zarar görmüş. Domates ve biberler dallarında delinmişler. Seralar kullanılamaz hale gelmiş" diye konuştu.

Beldede yaşayan vatandaşlar ise yaptıkları açıklamalarda, "Aniden bastıran dolu ve fırtına ile ne yapacağımızı şaşırdık. Biranda evlerimiz sular altında kaldı. Çatılarımız akmaya başladı.

Çocuklarımız çok korktu. Tarlalarımız ve seralarımız kullanılamaz hale geldi. Şuanda kazanacak bir kuruş paramız kalmadı. Önümüz bayram. Devletimizin bizlere yardım edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştular.

Dün saat 15:30 da başyana ve yarım saat yağan dolunun hala erimemesi dikkatlerden kaçmadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün hasar tespit çalışması yaptığı beldede, kaldırım taşlarının sökülmesi sonucu kapanan yollar iş makineleriyle açılıyor .
Kaynak: İHA