İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı

2012 yılı içerisinde uygulamaya konulan İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nın uygulanması kapsamında; TRA1 Bölgesinin turizm açısından tanıtımı, pazarlanması ve önemli bir turistik destinasyon haline getirilmesi amacıyla, hedef pazarlar arasında yer alan ve önemli bir potansiyel taşıyan Arap coğrafyasına yönelik tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında bölge gezisi gerçekleştirildi.

İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı
Ortadoğu pazarıyla çalışan en önemli tur operatörlerinden olan Mercan Turizmin Genel Müdürü Dr. Cüneyt Mengü ile spor koordinatörü Ahmet Köksalan 'ın katıldığı programda, TRA1 Bölgesinin kış turizmi, doğa turizmi ve spor turizmi açısından taşımış olduğu potansiyelin görülmesine yönelik saha gezileri gerçekleştirildi.

Program sürecinde Erzurum 'un sporcu kampları konusundaki potansiyelinin yüksek olduğu kaydedilerek, bu potansiyelinin geliştirilmesine yönelik olarak işbirliğinin geliştirilmesine yönelik girişimler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda önemli bir hedef pazar olan Arap coğrafyasındaki profesyonel futbol takımlarının bölgeye çekilmesi amacıyla tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Heyet program sonrasında, Erzurum Valisi Sayın Sebahattin Öztürk 'ü ziyaret ederek program sürecinde edindiği bilgi, tecrübe, görüş ve önerilerini aktardı. Görüşmede Arap ülkelerinden, özellikle doğa, kış ve spor turizmi alanlarında TRA1 Bölgesine turist getirilmesi açısından yapılabilecek tanıtım faaliyetleri, organizasyonlar gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA