CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Açıklama Yaptı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma ilçe sınırları içinde yer alan Kuşcenneti Milli Parkı'nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Milletvekili Havutça, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi tarafından, sulak alanların en iyi şekilde korunduğu alanlara verilen A sınıfı diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkı'nın 2 bin hektarlık alanıyla Türkiye'nin en önemli coğrafi mirası olduğunu vurguladı.

Bu mirası, ''göz bebeğimiz'' gibi korumamamız gerektiğini ifade eden Havutça, Son dönemde başta Sığırcı Deresi olmak üzere çevre derelerden, Manyas Gölü ve Kuşcenneti'ne zehir aktığını söyledi.

Havutça, ''Yerinde inceleyerek gördüğüm bu kirliliği, TBMM gündemine taşıyacağım. Bildiğiniz gibi, daha önceki yıllarda, yine çevresel sorunlar nedeniyle Avrupa Konseyi, Kuşcenneti'nin A sınıfı diplomasını birkaç yıl dondurmuş, diplomayı uzun çabalar Sonucunda geri alabilmiştik. Bu gidişle cennet, diplomasını tümüyle yitirebilir'' dedi.

Namık Havutça, ayrıca Manyas Gölü'ne gelen atıkların kaynağı durumundaki Sığırcı Deresi üzerinde arıtma tesisi yaparak, denetimin sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Pesen / Tarık Üzgün

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA