Bakan Ergin'in Adıyaman Ziyareti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Hiç kimse bu milletin arasına nifak tohumu ekmeye kalkmasın" dedi.

Adıyaman’da bir takım incelemeler ve açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adıyaman Valiliği tarafından Hisar Düğün Salonu'nda verilen iftar programına katıldı.

İftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de uzun yargılama sürelerine yönelik eleştirileri hatırlatan Bakan Ergin, birçok konuda olduğu gibi adli süreçte ilgili olarak da ciddi adımlar atıldığını ifade etti

Makul sürelerde yargılanma hakkının temin edilmesine yönelik çalışmalara ilişkin elde edilecek sonuçların ilerleyen günlerde görüleceğini kaydeden Bakan Ergin, şöyle konuştu: “Mahkemelere giden vatandaşlarımız yıllardır davalarının bitmediğinden şikayet ediyordu. Yargıtay ve Danıştay'da yaptığımız iyileştirmeler, üye sayısı ve daire sayısını artırmak suretiyle yargılamalar hızlandı. Önümüzdeki süreçte 1 yıla kadar hukuk davalarını neticelendiriyoruz. 2 yıla kadar da ceza davalarındaki birikimler eritiliyor. Dolayısıyla vatandaşımız bir dava açtığında temyiz mahkemesi toplam 1 yıl içerisinde inşallah kararla buluşabilecek. Tünelin ucunda bu ışığı gördük. İnşallah milletimizi etkin, tarafsız, bağımsız ve güven veren adalet sistemiyle yakın gelecekte tanıştırıyoruz. Bütün bu gelişmelerin devamı için bugün tesis edilmiş olan siyasi istikrarın sürdürülmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Yine bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız, tüm inanç gruplarımız, kol kola, omuz omuza tüm siyasilerimiz iktidarı ve muhalefeti, tüm sivil toplum örgütlerimiz yan yana durarak ve dayanışma içersinde ülkemizi daha ileriye taşımaya muktediriz. Allah'ın izniyle bu dirayeti gösterecek, Türkiye'yi daha zengin, daha müreffeh, daha yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz. Silerin katkılarıyla silerin hayır dualarıyla milletimizin yanımızda göstermiş olduğu desteklerle inşallah daha güçlü daha büyük daha müreffeh bir Türkiye’ye yaklaşmak dileği ile ramazanınızı tebrik ediyorum, kaıyımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” İftar yemeğinin ardından Ulu Camii'nde kılınan Teravih namazı sonrası kamu kurum kuruluşları, iş adamları, STK’lılar, siyasi parti temsilcileri ile Seyir tepesinde bir araya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Güneydoğuda son zamanlarda yaşanan olaylara değinerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"HİÇ KİMSE BU MİLLETİN ARASINA NİFAK TOHUMU EKMEYE KALKMASIN" Bakan Ergin, “Adıyaman’da bu tür provokatif girişimlerin netice alamayacağını biliyorum. Adıyamanlılar bu konuda son derece duyarlı. Türkiye son 10 yılda çok önemli mesafeler katletti. Ekonomisini güçlendirdi. Alt yapısını inşa etti. Yeniden ve şimdi demokrasisini geri döndürülemez kesintiye uğratılamaz hale getirme noktasında ve standardını yükseltme çalışması içerisinde. Türkiye bu 10 yılda önemli mesafeler katletti. Bunu da siyasi istikrarla bunu getirdiği ekonomik istikrarla yaptı. Halkımızın dayanışmasıyla yaptı. Huzurumuzu barışımızı koruyarak yaptı. Bunun için biz bölgemizde bu coğrafyada güçlü ve lider ülke olmak istiyor isek bu birliği ve beraberliği devam ettirmek zorundayız. Adıyaman’da da ben bu kararlığı gördüm. Hiç kimse bu milletin arasına nifak tohumu ekmeye kalkmasın” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi .
Kaynak: İHA