Sabancı Vakfı'ndan Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezine Destek

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde oluşturulacak Kadın ve Çocuk Merkezi'ne Sabancı Vakfı'nın destek vereceği bildirildi.

Sabancı Vakfı'ndan Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezine Destek
Yapılacak destek ile ilgili açıklama yapan Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, “Sabancı Vakfı, 2012 hibe programını açıkladı.

Vakıf, kadın, genç ve engellileri hedef alan 8 projeye 1.2 milyon liralık hibe verecek. Sabancı Vakfı, bu yıl Toplumsal Gelişme Hibe Programı'ndan (TGHP) yararlanacak projeleri açıkladı.

2009'dan bu yana 20 projeye destek veren vakıf, 2012'de kadın, genç ve engellilere yönelik 8 projeyi daha programa dahil etti. İstihdam, eğitim gibi konuları öne çıkaran ve birer model olacağına inanılan 8 projeye 1.2 milyon TL hibe desteği verilecek. Bu rakamla birlikte vakfın bugüne kadarki toplam hibe desteği 6 milyon lirayı aşmış olacak"dedi.

192 proje arasından seçilen 8 proje arasında yer alarak Sabancı Vakfı’ ndan hibe desteği alan, S.S. Karabiga Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, ‘Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezi’ projesi yakın zamanda hayata geçirileceğini söyleyen Karataş " Karabiga’da yaşayan kadınların ekonomik ve toplumsal katılımlarının artırılmasının hedeflendiği proje ile, 300 kadın, kadın hakları ve 0-6 yaş arası çocuk bakımı ve eğitimi konusunda bilgilendirilecek. 90 kadın liderlik eğitimleri ile ekonomik hayata hazırlanacak. Mahalle anneliği yöntemi ile 300 kadına erken çocukluk eğitimi verilecek. 260 çocuk oyuncak kütüphanesinden, okul sonrası etüt imkânlarından ve oyun odasından faydalanacak. Sabancı Vakfının 68.264 TL hibe desteği sağladı projeye, Belediyemizde yer tahsisi yaparak, Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezinin ihtiyaç duyduğu hizmet binası ve çevre düzenlemelerini yapmak üzere çalışmalara başladı” diye konuştu
Kaynak: İHA