'Her İnsanın Onur ve Şeref Duyduğu Türkiye İçin Mücadele Ediyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tüm insanların bu ülkenin vatandaşı olduğu için büyük bir onur ve şeref duyduğu bir Türkiye için mücadele ettiklerini söyledi.

Bakanlık üst düzey yöneticileri ile birlikte Siirt’e gelen Bakan Şahin, Siirt Havaalanı'nda Vali Musa Çolak tarafından karşılandı. Hükümet konağı önünde polis tören mangası ve il müdürleri tarafından karşılanan Bakan Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra valiliğe geçti. Vali Musa Çolak, Siirt’in emniyet asayiş açısından örnek bir il olduğunu ve yatırımlar bakımından da hükümetin gönderdiği kaynakları en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışıldığını söyledi.

Vali Çolak, bakanlığın ilde yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bakan Fatma Şahin, “Siirt’e her geldiğimizde buradaki manevi havayı ve hakikaten evliyaların âlimlerin şehri olan bu şehirden hep büyük bir huzurla ayrılıyoruz. Ramazan günündeyiz. Mübarek Ramazan ayı, on bir ayın sultanı. Hepimizin bildiği gibi bereketin kurtuluşun rahmetin mağfiretin, tevekkülün ayı. Kardeşliğin dayanışmanın barışın en güçlü olarak yaşandığı bir ay. Siirt için bölge için yapılması gerekenlerin, hem şu ana kadar yaptıklarımızı anlatalım, hem yeni yapacaklarımızın planlamasını beraber inceleyelim, hem beraber iftar açalım diye buraya geldim." dedi.

Siirt'in bölgede en iyi sınav sonucu alan il olduğunu kaydeden Bakan Şahin, toplumun huzur ve barışını insanların mutluluğunu sağlamak istediklerini kaydetti.

Fatma Şahin, "Tabi ki biz gözyaşı bitsin istiyoruz, anneler ağlamasın istiyoruz. Bu bölge bu manevi iklimden beslenen çimento alan bu bölgenin güven ve istikrara kavuşmasını istiyoruz. O yüzden son on yıldır yasakları kaldırma, yolsuzluğu önleme yoksulluğu önleme ile ilgili ülkenin hukuk devleti olması ile ilgili engelleri kaldırdık. Doğan her insanın, bu coğrafyada 780 bin kilometrede 74 milyon her bir insanın bu ülkede yaşadığı için bu ülkenin vatandaşı olduğu büyük bir onur ve şeref duyduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz. Aydınlık yakındır. Ben tünelin ucunun çok yaklaştığına bütün kalbimle inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, geçen yıl eylül ayında meydana gelen ve dört genç kızın yaşamını yitirdiği ve iki genç kızın yaralandığı terör saldırının mağdurlarından biri olan Nuran Evin’le sohbet etti. Genç kızın öğreniminin yarıda kaldığını anlatması üzerine Bakan Şahin genç kıza eğitimini tamamlaması için destek verilmesi talimatını verdi.Daha sonra Aydınlar (Tillo) ilçesine giden Bakan Şahin, burada İbrahim Hakkı ve İsmail Fakirullah Hz türbelerini ziyaret ederek dua etti. Şahin, dul Ayşe Yıldız'ı evinde ziyaret ettikten sonra il merkezine döndü.

Siirt'te biri şehit ailesi olmak üzere 3 aileyi evinde ziyaret eden Bakan Şahin, Türkçe bilmeyen Züleyha Kayar'a AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran'ın tercümanlığı aracılığıyla ''Sen bana Kürtçe öğret, ben de sana Türkçe öğreteyim.'' ifadelerini kullandı. Bakan Şahin, Kayar ile birkaç kelime Kürtçe konuşarak hatırını sordu. Fatma Şahin, daha sonra uçakla Ankara'ya gitti .