7 Yıllık Cesedi Gören Hurdacı, Yaşadığı Dehşeti Anlattı

Fatih'te, 7 yıl önce ölen annesinin cesedini evde saklayan Nazan Öncel (46), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayın ortaya çıkmasına sebep olan hurdacı Hasan Çetinkaya da yaşadığı korkuyu anlattı. Çetinkaya, "Giysi içindeki kemikleri görünce kendimi sokağa attım." dedi.

Molla Gürani Mahallesi Nakibu-l Eşraf Sokak 16 numaralı apartmanın çatı katındaki olay şöyle gelişti: Hasan Çetikkaya isimli hurdacı dün öğle saatlerinde söz konusu apartmanın önünden geçerken, binanın en üst katında oturan Nazan Öncel’in kendisine seslendiğini duydu. Hurda eşyaları olduğunu söyleyen Öncel, Çetikkaya’yı yukarı çağırdı. Öncel, eve gelen hurdacı Hasan Çetikkaya’ya alması için buzdolabı, çamaşır makinesi ve diğer hurdaları gösterdi. Bu sırada üstü örtülü çekyat Çetikkaya’nın dikkatini çekti. Öncel, çekyatta ne olduğunu soran hurdacıya, "Onu karıştırma, sen işine bak." cevabını verdi. Öncel'in başka tarafa bakmasını fırsat bilen Çetinkaya, örtüyü kaldırınca büyük bir şok yaşadı.

Giysileri bulunan bir iskeletle karşılaşan Çetinkaya, korkuyla dışarı fırladı. Çetikkaya’nın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Eve gelen polis ekipleri, çekyatta Nazan Öncel’in ölen annesi Emine Öncel’in çürümüş cesediyle karşılaştı. Polisin yaptığı ilk araştırmada Emine Öncel’in 7 yıl önce öldüğü belirlendi. Gözaltına alınan Nazan Öncel Şehremini Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Emine Öncel’in cesedi ise incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hurdacı Hasan Çetinkaya evde yaşadığı korkuyu anlattı. Çekyatın dikkatini çekmesi üzerine Öncel'in başka yöne bakmasını beklediğini söyleyen Çetinkaya, "Kadın başka yere bakınca örtüyü kaldırdım. O anda giysilerin içindeki kemikleri gördüm. Hemen kendimi sokağa atıp polisi aradım." dedi.

‘KOMŞULARI ŞAŞKINLIK İÇİNDE’

Olayın ortaya çıkmasından sonra Nazan Öncel’le aynı apartmanda yaşayan komşuları ve mahalle sakinleri büyük şaşkınlık yaşadı. Kameralara konuşmaktan kaçınan apartman sakinleri, Nazan Öncel’in akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü. Ceset kokusu duymadıklarını söyleyen apartman sakinleri, zaman zaman gelen kokunun da bahçeden geldiğini sandıklarını ifade etti.

Öncel’in Habibe Kızıl isimli komşusu da yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Kızıl, korktukları için şimdiye kadar Öncel’e annesinin nerede olduğunu soramadıklarını belirtti.

Öncel’i alış verişe gidip gelirken gördüğünü aktaran Kızıl, Öncel’in apartmana doğru bakarak kendi kendine konuştuğunu söyledi.