İmparatorlar Evinde

Sagallassos Antik kentinden Belçika Tongeren’deki Galya-Roma Müzesi’ne sergilenmek üzere gönderilen ve aralarında dünyanın en iyi 11 imparatorunun arasında yer alan Hadrian başı ve Marcus Aurellios’unda bulunduğu 238 eser Burdur’daki evine geri döndü.

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Belçika Tongeren ili Galya-Roma Müzesi’ne sergilenmek üzere Ağlasun ilçesindeki Sagallassos Antik kentinden gönderilen 238 eserin Burdur’a döndüğünü söyledi.

Belçikaya gönderilen eserleri yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Tanır, “Burdur 25’in üzerinde antik kenti olan bir ilimiz. Burdur’daki antik şehirlerimizden birisi Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik kentidir. Sagalassos Antik kenti’nde çıkan eserlerimiz, 29 Ekim 2011 tarihinde Belçika Tongeren’deki Galya-Roma Müzesi’ne gönderilmişti. Belçika’ya 238 eser gönderilmişti. Eserler arasında özellikle 2006-2007 yıllarında çıkartılan dünyanın en iyi 11 imparatoru arasında yer alan Hadrian başı ve Marcus Aurellios’a ait heykeller çok özellikli olup, Avrupa’da büyük ilgi gördü. Belçika’da 149 bin 600 ziyaretçisi olmuştur, bu sayı ilimize gelen ziyaretçi sayısının dört katıdır. Ciddi bir tanıtım atağıdır. Bu eserlerimiz artık ilimize dönmüştür, şu anda müzemizde yerleştirilme aşamasında olup, İmparatorlar ve eserler evine dönmüştür” dedi.

Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Sagalassos Antik kenti kazılarının 3 Temmuz 2012 tarihinde başladığını ve kazı başkanlığı Belçika Law Üniversitesi Arkeolog Prof. Dr. Marc Wealkens’in yaptığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA