Büyükşehir - Nilüfer İş Birliğiyle Örnek Hizmet

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Keles’in Alpagut Köyü’ne yaptırılan köy konağı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 dağ ilçesini Büyükşehir’e gönülden bağladıklarını belirterek, dağ ilçelerinden gelen hiçbir talebi geri çevirmediklerini söyledi.

Keles’in Alpagut Köyü’nde 2005 yılında çıkan yangında bir köylünün eviyle birlikte alevlere teslim olan ve kullanılamaz hale gelen köy konağı, Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin iş birliğiyle 7 yıl sonra ayağa kaldırıldı. Köy Konağı’nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen ile çok sayıda davetli katıldı.

Folklor gösterisinin ardından kürsüye gelen Alpagut Köyü Muhtarı İsmail Oruç, 2005 yılındaki yangında kül olan köy konağının yapılmasının sürekli konuşulduğunu ancak bir türlü yapılamadığını ifade etti.

2009’da göreve geldikten sonra ilk işinin köy konağının yapılması için çalışmaları başlattıklarını ifade eden Oruç, “Ancak gördük ki geçen dönemki arkadaşlarımızın karşısına çıkan sorunlar bizim de karşımıza bir bir çıkmaya başladı.

Maddi kaynak sıkıntısını bir türlü aşamıyorduk. Ama hiç yılmadık, geri adım atmadık. Çünkü bizim Recep Altepe’lerimiz, Mustafa Bozbey’lerimiz, Mustafa Bektaş’larımız, Turgay Erdem’lerimiz vardı. Onların kapısı çaldık. Mustafa Bozbey başkanımız, ‘hizmetin olduğu her yerde varız’ dedi, tüm kaba inşaat malzemelerini temin etti. Köylüler olarak hemen inşaatı başlattık ve hemen Büyükşehir Belediyemize gittik. Başkanımız Recep Altepe, ‘Nilüfer elinden geleni layıkıyla yapmış’ dedi ve ince incelik için gerekli malzemeleri ve ustaları temin etti. Bugün otel odalarını aratmayacak lükse sahip odaları bulunan köy konağımız, başkanlarımızın katkılarıyla hizmette. Bu bina var oldukça, Recep Altepe’ler, Mustafa Bozbey’ler, Mustafa Bektaş’lar ve Turgay Erdem’ler asla unutulmayacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmete açılan köy konağının çok büyük olmasa bile işbirliği açısından çok anlamlı bir eser olduğunu vurguladı. Türkiye’de yüzlerce belediyede böyle bir hizmet binası bulunmadığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa nasıl bize ecdadın emanetiyle, dağ yöresi de atalarımızın ilk obalarını kurdukları topraklar. Bu nedenle biz Yörük Türkmen diyarı dağ ilçelerimizin kalkınması, ekonomik olarak güçlenmesi ve göçün durması için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir sınırlarında olmasalar bile biz dağ ilçelerini Büyükşehir’e gönülden bağladık. Buralardan gelen hiçbir talebi geri çevirmiyoruz. Geçen hafta Büyükorhan Belediyesi hizmet binasını açtık, bugün Alpaguk Köy Konağı’nı açıyoruz. Bu bölgeye yönelik çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin dağ ilçeleri koordinatörlüğü görevini de yürüten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş da kendisinin bir Alpagut’lu olduğunu hatırlatarak, ülkenin ihtiyacı olan önemli bir birlikteliğin burada hayata geçmesinin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Söz konusu insanlığa hizmet olduğunu farklı siyasi partilerin bir araya gelerek örnek bir çalışma ortaya koyabileceğinin sembolik bir örneğinin Alpagut’ta sergilendiğini kaydeden Bektaş, “Bundan 25-30 yıl önce bu köyün nüfusu bugünkünden çok çok fazlaydı. Ancak o zamanlar yollar çamur içindeydi. Nüfus çoktu hizmet azdı. Ancak şimdi nüfus az hizmet çok. Yollar parke taş ve asfalt. Keles Belediye Başkanlığım döneminde de Başkanımız Recep Altepe’ye hangi taleple gitsek hiç geri çevrilmedik. Ben bu bölgeye gösterdikleri özel ilgi nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konağı yöre insanına hediye ediyoruz Nilüfer Belediyesi olarak imkanları ölçüsünde dağ ilçelerine gerekli desteği her zaman vermeye çalıştıklarını dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de bu köy konağını yöre halkına hediye ettiklerini vurguladı.

Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak da böyle bir eseri Alpagut’a kazandırdıkları için Büyükşehir ve Nilüfer Belediye başkanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Alpagut Muhtarı İsmail Oruç, Başkan Altepe ve emeği geçenlere plaket verdi. Daha sonra köy konağını hizmete açan protokol üyeleri, binayı gezdi .
Kaynak: İHA