Taşova 8.çiçek Bamyası Festivali

Taşova Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün sürecek olan 8. Çiçek Bamyası Kültür ve Sanat festivali başladı.

Festivalin birinci gününde tüm şehitler için mevlidi şerif okutulması ile başladı ve türbesi Alpaslan kasabasında bulunan Seyyid Nurettin Alpaslan Hazretleri anma programı ile devam edildi.

Anma programına Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ,AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman, İl Müftüsü İsmail İpek, Taşova Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Belediye Başkanı Özgür Özdemir ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle burada yaptığı konuşmada ''Sevgili kardeşlerim yerin üzerinde gezenler var yerin altında yatanlar var. Yerin altında yatanlar bize bu toprakları al kanları ile emanet edenler dualarıyla himmetleri ile bereketleri ile ta geçmişten yol gösterenlerimize sonsuz muhabbetlerimiz var saygımız var. Ahmet Yesevi hazretleri Anadolu ya önce erenlerini gönderiyor sonra Selçuklu orduları geldi. Seyyid Nurettin Alpaslan Hazretleri de bunlardan biridir ne mutlu ki bizlere böyle mübarek insanları anmak için burada bulunuyoruz'' dedi.

Muhabir: Tevfik Öztürk

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA