'kobi'ler İçin Yeni Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi''

KOSGEB ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu işbirliğiyle yürütülen ''Ticaret ve Sanayi Odalarında KOBİ'ler İçin Yeni Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi'' Sivas'ta uygulanmaya başlandı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında oda üyeleri ile genç ve kadın girişimciler kurulu üyelerine yönelik ''Stratejik Oda Yönetimi'' konulu seminer verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, projenin yürütüldüğü 8 ilden birinin Sivas olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, ''Bizim için övünç kaynağıdır. Stratejik bakımdan şehrimizin gelişmesine vereceğiniz katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Bu birlikteliğin devam etmesinden yanayım'' dedi.

TSO yönetim kurulu üyesi Ata Şahin de, KOSGEB, GIZ ve odaları arasında imzalanan protokol kapsamında bu eğitimin verildiğini kaydetti.

KOSGEB Başkanlık Müşaviri Selim Öndeş ise Almanya ziyaretinde çalışma yöntemleri hakkında bilgi edindiklerini, iki ülke arasındaki çalışma prensiplerini karşılaştırma imkanı bulduklarını kaydetti.

Alman GIZ yöneticisi Franz Nienhaus da Almanya'daki meslek odalarının bilgi birikimini Türkiye'deki odalara aktarmayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu projeyle insan kaynaklarına yönelik önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız'' dedi.

Almanya Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Uwe Vetterlein da, 70 bin üyesi bulunan Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı tanıtan sunum yaptı.

Muhabir: Muzaffer Akyüz

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA