Eskişehir Stadyumu 2 Yılda Tamamlanacak

Eskişehir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni stadyumun Sazova Mahallesi'ne, bin 500 kişilik üniversite öğrenci yurdunun ise Muttalip Mahallesi'ne yapılacağını söyledi.

Eskişehir'e gelen Bakan Kılıç, ihale aşamasına gelen stadyumun yapılması düşünülen Sazova Mahallesi'ndeki spor tesislerinde incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yapılacak stadyumla ilgili hazırlanan projeleri AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca ve Ülker Can ile birlikte inceledikten sonra stadın tanıtımını yaptı. Kılıç, "Şehrin önüne bir beton yığını yapmıyoruz. Şehirde yeni bir yaşama alanı oluşturuyoruz. Bir nevi alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel konsepti arasında bir formata getiriyoruz. Bu eski model bir stadyum değil. 15 günden 15 güne kapıları açılan bir beton yığını değil. Aynı zamanda şehirdeki futbol kulübünün yaşayabileceği bir takım hediyelik eşya mağazalarını da bünyesinde barındıran, şehirdeki futbol dışındaki sportif amaçlara hizmet etmiş üzere farklı antrenman salonlarıyla dolu olan bir tesis olacak" dedi.

Halkın da görüşünü dikkate aldıkları anlatan Kılıç, "Buraya sadece bir futbol stadyumu olarak bakmayın. Merkezi alanı futbol oynanacak bir alan, ama tribün altlarının tamamı ferdi sporlara yönelik spor salonlarından oluşacak. Bu arada valilikten edindiğimiz görüş ve intibalar doğrultusunda Eskişehir kamuoyunun da yaklaşımlarını mümkün mertebe değerlendirmeye tabi tuttuk ve pek çok seçenek arasından iki net seçeneğe indirdik. Bunlardan biri Muttalip Mahallesi, diğeri Sazova. Sazova; mevcut kentsel dönüşümlerin uygulandığı, restorasyon alanlarının uygulandığı ve bizim de spor tesislerimizin diğer kısımlarının bulunduğu bölge. Arazinin kolay ve düzlük bir arazi olması da dikkate alınarak Sazova'yı sportif gelişme alanı, Muttalip Mahallesi'ni de üniversite öğrencilerine yönelik yerleşke alanı olarak belirledik. Sazova'ya stadyumu, Muttalip Mahallesi'ne de bu yıl bin 500 kişilik öğrenci yurdunu inşa edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kadir Koçdemir ve AK Parti Milletvekilleri Avcı, Koca ve Can, Bakan Kılıç'a teşekkür etti. Bakan Suat Kılıç, daha sonra karayoluyla Bilecik'e hareket etti .
Kaynak: İHA